Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi Nagelsmann?

Ludi debi trenera od 24 godine kojeg su proslavile videoanalize na Youtubeu

Max Bergmann ima samo 24 godine, a vodio je utakmicu trećeligaša Halleschera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad je otprilike napunio 20 godina, Maxa Bergmanna su pozvali u Hallescher gdje se pridružio stručnom stožeru ovog njemačkog trećeligaša. Mladi Max je poziv dobio zbog svojih popularnih videoanaliza na Youtubeu koje su privukle pažnju čelnih ljudi klubu.

Četiri godine kasnije dobio je priliku voditi utakmicu kao trener prve momčadi. Dogodilo se to neplanirano, jer Andre Meyer je bio pod suspenzijom, ali za Maxa definitivno postoje veliki planovi u klubu, a možda i šire.

Na utakmici protiv Osnabrücka, klub iz Hallea kojeg navijači zovu Chemie, gubili su 3:1, no vratili su se i izborili 3:3.

''Bilo je to veliko iskustvo'', rekao je Bergmann koji je u uzbudljivoj završnici izgledao kao da je prošao dosta ovakvih utakmica.

''Bilo je zabavno, pravi vrtuljak emocija. Prvih 45 minuta nije izgledalo kako smo zamislili, primili smo dva gola iz dva udarca. U drugom smo dijelu pokazali naš najbolji nogomet i na kraju umalo pobijedili. Skoro pa ovo gledam kao na pobjedu'', rekao je nakon svojevrsnog debija.

Danas je pomoćnik trenera Meyera i mnogi misle kako bi mogao krenuti putevima Juliana Nagelsmanna.

''Moja je misija uvjeriti igrače u ono što vidim na terenu'', rekao je jednom prilikom.

Zapamtite ime Maxa Bermanna.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider