Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
treneri najavili napad na pobjedu

Dinamo još pamti "petardu" na Rujevici: Rijeka strepi zbog porozne obrane

U subotu je na rasporedu derbi Rijeke i Dinama koji bi mogao odlučiti prvaka Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sutra nas očekuje jedna od najvažnijih utakmica u povijesti HNL-a. S četiri boda prednosti, Rijeka će ugostiti Dinamo koji si ni u kojem slučaju ne može dopustiti novi poraz od najkvalitetnijeg rivala. A uoči derbija sezone, treneri najavljuju - lov na pobjedu.

Prošlo je 6 i pol mjeseci otkako je Rijeka Modrima nanijela jedan od najtežih HNL poraza. Rujevica je slavila pobjedu 5:2, kojom je Kekova momčad najavila veliku sezonu. Uspiju li ponovo stići do tri boda, Rijeka će otići na sedam bodova više od Dinama, sa svega devet kola do kraja prvenstva.

"Mi znamo da nam dolazi protivnik kojeg moramo respektirat, kojeg poštujemo, ali koji tera nama u motiv, strašan motiv, veliki inat i sigurno da možemo sa velikim samopouzdanjem, ali sa puno pameti doć do naše cilja, a to je pozitivan rezultat", rekao je Kek na konferenciji za novinare.

Da ne bi bilo zabune, "pozitivan rezultat" za Keka znači samo jedno:

"Pobjeda!

A Rijeka i ima pravo biti optimistična, jer ima čudesan niz od čak 39 prvenstvenih utakmica bez poraza.

Posljednji put kada Rijeka u jednoj prvenstvenoj utakmici nije uzela nijedan bod dogodilo se prije 14 mjeseci, odnosno u veljači prošle godine. I to ovdje, baš na Maksimiru, Modri su slavili s 3:0. No kada su u pitanju gostujuće utakmice, Dinamovci baš i ne stoje najbolje, jer u posljednjih pet utakmica imaju dva poraza i tri remija. Što znači da Dinamo u Rijeci nije slavio već posljednje dvije i pol godine.

"Nijedna utakmica nije laka. Svaka utakmica nosi tri boda. Nadam se da će Dinamo izgledati još bolje nego zadnju utakmicu. Nema razloga da ne bude tako. Nadam se da ćemo pobjediti i uzeti tri boda", rekao je trener Dinama Ivajlo Petev u razgovoru s novinarima.

S druge strane, Kek upravo s obranom ima najvećih problema. Rijeka je u proljetnih šest kola primila sedam golova. To samo po sebi nije kritično, ali označava ogroman pad jer je u prvih 18 kola primila samo osam.

Utakmicu će suditi Mario Zebec, sudac prema kojem je sa šipkom u ruci krenuo odbjegli izgrednik s poljudskih tribina, na posljednjem velikom derbiju koji je sudio. Zbog toga je i ostalo u sjeni kako je odradio utakmicu bez repova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider