Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Briljantno krilo

Bilić za malo novca doveo pravo pojačanje: "Trenutak koji ste čekali cijelo ljeto"

Bivši hrvatski izbornik počeo je raditi na ekipiranju za Premierligu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slaven Bilić je uspio West Bromwich Albion uvesti izravno u Premierligu, bez stresa koje doigravanje u Championshipu neminovno nosi sa sobom.

Bivši hrvatski izbornik završio je drugi u najtežoj drugoligaškoj konkurenciji na svijetu i sad mu predstoji slaganje momčadi za nadmetanje u nogometnom NBA-u.

Koliko god Championship bio strašno zahtjevno natjecanje, toliko je Premierliga ipak razina više i nešto za što se treba pojačati. Prvi Bilićev zahtjev prema čelnicima kluba bio je da zadrže kičmu momčadi koja je cijelu sezonu provela na prvom odnosno drugom mjestu u Championshipa, a jedna velika želja ispunila mu se ovog ponedjeljka.

"Trenutak koji ste čekali cijelo ljeto. Oduševljeni smo što možemo potvrditi da je Matheus Pereira potpisao ugovor s nama", objavio je West Bromwich na svom Twitteru.

Izvrsno krilo koje neće imati problema s prilagodbom

Sjajni portugalski ofenzivac (desno krilo koje može igrati na mjestu isturenog veznog, ali i na lijevom krilu) trajno će ostati u West Bromwich Albionu gdje je na prošlu sezonu bio na posudbi iz Sporting Lisabona.

Njegovo dovođenje pokazalo se kao Bilićev pun pogodak. Pereira je imao fenomenalnu sezonu, u 42 nastupa postigao je osam golova i upisao čak 20 asistencija, s čime je dao ogroman doprinos u plasmanu WBA u najviši rang.

Prilikom njegova dovođenja, u ugovor je ugrađena opcija otkupa za devet milijuna funti (oko 10 milijuna eura) što je WBA sada odlučio aktivirati.

Pereira je potpisao ugovor na četiri godine, a popularni Baggiesi i njihov trener Bilić dobili su zbilja pravo pojačanje.

Pogledajte cijelu borbu i pobjedu Miočića protiv Cormiera

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider