Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
je li mateo u pravu?

Mateo ne odustaje, ali ni Real: U Madridu pišu kako je to već postao ''slučaj Kovačić''

Mateo Kovačić želi napustiti Real jer zna da u Madridu ne mogu udovoljiti njegovim željama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije novost da Mateo Kovačić želi napustiti Real. Hrvatski reprezentativac nakon dočeka u Zagrebu i Sesvetama sjeo je u avion i odletio u Madrid prije odlaska na zasluženi godišnji odmor. Tada su madridski mediji pisali kako je novom treneru Julenu Lopeteguiju rekao kako više ne misli sjediti na klupi.

Jasan je to znak kako Kova želi napustiti Real, jer Lopetegui mjesto u startnih 11 ne želi garantirati apsolutno nikome, čak ni najvećim zvijezdama. Svi imaju isti start kod novog trenera, a to je rekao i Mateu, kojeg želi vidjeti u klubu, što je i stav Reala. Kovačić nije na prodaju jer takav se veznjak može danas naći samo za veliki novac koji Real ne misli potrošiti.

No 24-godišnji Kova je odlučio. On želi otići negdje gdje će biti nositelj igre, a ne džoker s klupe. Ne više. Osvojio je s Realom tri Lige prvaka, a nije zaigrao ni minute u finalima. Baš kao ni u polufinalu i finalu Svjetskog prvenstva.

Luka Modrić uskoro će napuniti 33 godine i Kova je njegov legitimni nasljednik u reprezentaciji. Mnogi su mu zamjerali da ne preuzima dovoljno odgovornosti u igri, a odlazak u momčad u kojoj će biti jedan od glavnih igrača u tom bi mu segmentu igre bio itekako od pomoći.

Real ima idealnu zamjenu, idealnog džokera i htjeli bi da tako i ostane, ali s Mateove je strane želja za promjenom sredine popuno razumljiva, čak i očekivana. Zasad su obje strane čvrsto u rovovima i As piše kako je to sad već ''slučaj Kovačić''.

Dani Ceballos ionako je, pišu madridski mediji, čovjek koji je označen za Modrićeva nasljednika, a to je još jedan signal Kovačiću da mu je usprkos silnih trofejima i velikim dostignućima u Realu sreću možda ipak bolje potražiti negdje drugdje.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider