Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tottenham pokazao interes

Jedna priča za Matea Kovačića završava: Nije više u njihovim planovima, bliži se transfer

Europski prvak Real Madrid spreman je trajno se rastati od hrvatskoga reprezentativca Matea Kovačića, prenosi španjolski AS.

Mateo Kovačić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mateo Kovačić nikad nije postao standardan član prve postave Reala. Imao je dobrih, ali i loših trenutaka, kada mu se često spočitavalo da je alibi igrač. Međutim, njegov talent i nogometno znanje neupitni su, no kako bi postao bolji igrač, potrebno je da igra u kontinuitetu.

24-godišnji veznjak ove je godine preselio na Stamford Bridge i dobio mjesto u prvih 11 kod Maurizija Sarrija, što nije nimalo loše. Štoviše, nakon frustracija u Madridu, smatramo kako je to bio ispravan potez za njegovu karijeru.

Nakon što je startao u 19 prvenstvenih utakmica za Real u sezoni 2016./17, očekivalo se da će napraviti korak naprijed. No Real je bio poprilično nakrcan u veznom redu i Kovačić je u zadnjoj sezoni za Real upisao samo deset utakmica u kojima je startao.

Sve to dovelo je i do transfera u Chelsea, a prema španjolskom AS-u, već su počeli pregovori o njegovu transferu u bliskoj budućnosti, s obzirom na to da je u Chelseaju na posudbi. Ali Real je očito već odlučio o njegovoj sudbini na Santiago Bernabeu.

Otkad je stigao na Stamford Bridge, Kovačić ima solidan start pod novim trenerom. Startao je u devet od 14 premierligaških utakmica i ima povjerenje talijanskog stručnjaka. Dalje je na njemu, pogotovo ako se želi zadržati u Chelseaju na kraju sezone.

Interes za Kovačićem pokazao je i Tottenham, koji bi rado volio vidjeti hrvatskog veznjaka u svojim redovimna.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider