Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ne zadirkuje Mandžukića

Kovačić uoči Islanda: Hrvatska je fizički i psihički fenomenalna

Mateo Kovačić na reprezentativne je pripreme za Island stigao s drugim naslovom prvaka u Europe u svom džepu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mateo Kovačić odradio je preko 2000 minuta u svojoj drugoj sezoni u dresu Kraljevskog kluba. Na pripreme za posljednju utakmicu sezone protiv Islanda stigao je u utorak, a ovog je četvrtka uoči treninga razgovarao s novinarima ususret važnom gostovanju na Islandu.

U svoje prve dvije sezone u Real Madridu, Mateo Kovačić osvojio je dvije Lige prvaka, posljednju nakon što je prije nekoliko dana u Cardiffu pao Mandžukićev i Pjacin Juventus (4:1).

"Žao mi je Juventusa, pogotovo Mandžukića, ali to je nogomet - ne mogu uvijek svi pobijediti. Mi smo, naravno, sretni što smo opet osvojili Ligu prvaka i sada svi zajedno idemo dobiti Island i povećati prednost u kvalifikacijama za SP. Nema nikakvog zadirkivanja, maksimalno se poštujemo i profesionalci smo", ispričao je Kovačić u razgovoru s novinarima.

"Mislim da mi je druga sezona bila osjetno bolja od prve, između ostaloga i zato što sam prošao kompletne pripreme s momčadi. Nije lako nametnuti se, Real Madrid je vrhunska momčad, uzastopni osvajač Lige prvaka, ali mislim da je bilo mnogo pozitivnoga u mojoj sezoni i sretan sam zbog toga", smatra hrvatski veznjak.

U Reykjaviku će vezni red Vatrenih biti oslabljen za neigranje dokapetana Ivana Rakitića.

"Rakitić će sigurno nedostajati, on je vrhunski igrač, ali koga nema - bez njega se može. Ima nas mnogo koji možemo uskočiti i izbornik će tijekom narednih treninga donijeti odluku", kaže Kovačić.

Islanđani su u prvom dijelu kvalifikacija Zagreb napustili praznih ruku (2:0).

"Island je dobra, čvrsta momčad, to se vidjelo i prošle godine na Maksimiru i u prijašnjim kvalifikacijama za SP. No, mi smo spremni, fizički i psihički smo fenomenalna momčad", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider