Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAKAV ĆE BITI DOČEK?

Poznato je kad će najomraženiji nogometaš svijeta debitirati u La ligi

Nakon što je osigurao uvjete za povratak nogometu, Mason Greenwood proslijeđen je na posudbu u predgrađe Madrida.

Mason Greenwood (Foto: Afp)

S posebnom pozornošću mogli bi mnogi ljubitelji nogometa pratiti nadolazeće kolo španjolske La lige. Naime, očekuje se da će svoj povratak nogometu upisati Mason Greenwood.

21-godišnji napadač Manchester Uniteda je krajem zime, u po mnogima vrlo bizarnim okolnostima, oslobođen optužni za obiteljsko nasilje, zbog kojeg mu je prijetio kraj karijere te zatvorska kazna. Naime, njegova djevojka, koja ga je za isto uz vrlo jake dokaze optužila, odlučila je povući svoj tužbu, a malo nakon toga se saznalo da su ponovno zajedno te su čak i postali roditelji.

U Engleskoj nije bilo šanse za povratak

Engleska naravno nije prihvatila tu priču i Greenwood je kod njih persona non grata pa je njegov klub bio prisiljen pronaći rješenje. Očekivalo se da će raskinuti ugovor s Greenwoodom, no to nisu napravili, vjerojatno svjesni da je i dalje moguće na njemu eventualno zaraditi.

Poslali su ga u španjolski Getafe na posudbu, gdje on sad već nekoliko tjedana trenira. Vijesti iz Španjolske govore da bi ovog vikenda mogao debitirati.

Getafe prvenstvo nastavlja domaćim susretu protiv Osasune, u nedjelju od 14 sati, a Greenwood će biti u kadru momčadi. Trenutno nitko ne može procijeniti kakav će doček imati u Španjolskoj.

Greenwood je za Manchester United debitirao sa 17 godina, dok je za englesku reprezentaciju debitirao mjesec dana prije 19. rođendana. Kad se od njega najviše očekivalo, dogodilo se sve gore navedeno.

Za United je nastupio 129 puta te postigao 35 golova. Posljednji put na terenu bio u siječnju prošle godine.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider