Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav majstor

Do jučer nepoznat igrač ispisao povijest njemačkog nogometa: Rekorder Bundeslige i lider među europskom elitom

Ubojiti stoper ispisao je povijest njemačkog nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemačka Bundesliga došla je u fokus cijelog nogometnog svijeta kao prvo veliko nogometno natjecanje koje se nastavilo nakon što je koronavirus paralizirao sport.

Svijet se tako polako upoznaje s momčadima i herojima njemačkog elitnog ranga, često ipak u sjeni glamuroznijih natjecanja poput Premierlige i Primere. Jedan od igrača koji su obilježili nastavak sezone tako je postao Martin Hinteregger.

Ovaj austrijski stoper Eintracht Frakfurta u prvoj utakmici nakon prekida istaknuo se nemogućom intervencijom i čišćenjem stopostotne šanse, a zatim je protiv Bayerna u potpunosti preuzeo show.

gol expired Katastrofa na treningu Milana: Ibrahimović se ozlijedio, govori se i o kraju karijere divider

Hinteregger je u porazu svoje momčadi 5:2 zabio tri gola – dva Bayernu, jedan sam sebi. Nespretno je reagirao i dovršio svojevrsni hat-trick, a kako je to izgledao možete pogledati OVDJE.

Ipak, puno je impresivnije ono što je napravio u napadačkom dijelu. Hintereggeru je to bio osmi gol sezone, a svih osam zabio je nakon kornera što je novi bundesligaški rekord. Iako igra stopera, najbolji je prvenstveni strijelac svoje momčadi, ujedno i najefikasniji stoper Liga petice i jedini koji svoju momčad predvodi po golovima.

Hintereggeru je 27 godina; počeo je u Red Bull Salzburgu, a igrao je još u Borussiji Mönchengladbach i Augsburgu. Ovo mu je uvjerljivo najbolja golgeterska sezona karijere – dosad je najviše zabio tri gola u sezoni.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider