Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlučio sve promijeniti

Životna drama bivše zvijezde Bundeslige: Zbog opake bolesti spavao u garaži

Martin Fenin je u njemačkog Bundesligi igrao za Eintracht Frankfurt i Energie Cottbus.

Martin Fenin (lijevo) (Foto: Afp)

Martin Fenin, češki golgeter koji je ostavio dubok trag u njemačkom nogometu, odlučio je okrenuti potpuno novu stranicu u životu.

Nakon godina borbe s alkoholom, odlučio je reći dosta:

"28. ožujak je za mnoge potpuno normalan datum, ali za mene osobno je početak nove faze života. Nakon tri mjeseca napuštam kliniku za odvikavanje. To je bio moj dom od početka ove godine", otkrio je Fenin na službenom Instagramu profilu.

Pred češkim napadačem je bila velika karijera, u debiju za Eintracht Frankfurt zabio je hat-trick što je uspio ponoviti tek Erling Haaland, no u godinama koje su uslijedile, sve je otišlo u nepovrat. Pao je iz hotelske sobe pod utjecajem alkohola i tableta, gotovo je zapalio vlastiti stan, a nakon samo dvije utakmice potjerali su ga iz njemačkog trećeligaša Chemnitzera, piše Bild.

2017. godine je odlučio okačiti kopačke o klin, ali nažalost tu nije bio kraj problemima. Češki mediji otkrivaju da su se susjedi više puta žalili na Feninove ispade u alkoholiziranom stanju, a stvari su otišle toliko daleko da je spavao u garaži stambene zgrade i odbijao počistiti izmet za sobom.

No zbog vlastite obitelji, ponajprije kćeri, odlučio se dovesti u red. Bivši suigrači Milan Baroš i Tomas Ujfalusi su ga nagovorili da potraži profesionalnu pomoć, nakon čega je otišao u kliniku za odvikavanje.

Nakon tri mjeseca liječenja Fenin izlazi vani i započinje novu fazu života, a mi mu samo možemo poželjeti sreću.

Mario Kovačević VIDEO Priča koja će oduševiti hrvatsku javnost: Vraća se stručnjak koji je ujedinio HNL divider

Ramon Mierez postigao gol protiv Slaven Belupa Osječani u Koprivnici prekinuli crni niz: Mierez donio važne bodove u borbi za Europu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider