Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brazil samljeo Kinu

Veliko ostvarenje legendarne Brazilke, Pele poslao čestitku: "Ovaj trenutak nadahnjuje milijune sportaša"

Ženska brazilska nogometna reprezentacija je otvorila olimpijski turnir pobjedom 5-0 protiv Kine uz dva gola 35-godišnje Marte.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Brazilac Pele čestitao je sjajnoj brazilskoj nogometašici Marti nakon što je postala prva u povijesti koja je postigla pogodak na pet uzastopnih olimpijskih igara.

Ženska brazilska nogometna reprezentacija je otvorila olimpijski turnir pobjedom 5-0 protiv Kine uz dva gola 35-godišnje Marte.

Time se sjajna brazilska nogometašica upisala u povijest kao prva i u muškoj i u ženskoj konkurenbciji koja je zabila na pet OI u nizu.

Marta je do sada zabila 12 olimpijskih golova - četiri na OI u Ateni (2004), tri u Pekingu (2008), dva u Londonu (2012), jedan u Rio de Janeiru (2012), te dva gola prvog dana turnira u Tokiju.

"Vaše postignuće znači mnogo više od osobnog rekorda. Ovaj trenutak nadahnjuje milijune sportaša iz toliko drugih sportova iz cijelog svijeta koji se bore za priznanje," poručio je Pele.

"Što misliš koliko si snova danas nadahnula. Ti su puno više od nogometaša. Svojim talentom pomažeš u izgradnji boljeg svijeta u kojem žene dobivaju više prostora," dodao je legendarni brazilski nogometaš.

Pele je s Brazilom osvajao tri svjetska naslova (1958, 1962, 1970), dok Marta ima srebro sa SP-a 2007. u Kini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider