Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAKON SEDAM GODINA

Marko Rog i službeno u Dinamu, poznato je pod kojim uvjetima

Dinamo je uspio osigurati igračke usluge Marka Roga do kraja ove kalendarske godine.

Marko Rog 2016. protiv Salzburga (Foto: Boris Kovacev / CROPIX)

Ono što se posljednjih dana očekivalo, sad je i službeno potvrđeno. Dinamo će do kraja sezone u svojim redovima imati Marka Roga, 28-godišnjeg veznjaka koji se u klub vraća nakon sedam i pol godina.

Rog je u međuvremenu igrao za Napoli, Sevillu i Cagliari, a u Serie A i La Ligi je ukupno upisao itekako spomena vrijednih 114 nastupa. Vjerojatno bi toga bilo i više da nije bilo problema s ozljedama, a posljednju sezonu nastupao je u Serie B.

Traži minutažu i povratak ozbiljnom nogometu

Ove sezone se oporavljao od ozljede i nije zaigrao, a Cagliari mu pri povratku nije bio spreman ponuditi minutažu kakvu je očekivao pa je uspio dogovoriti povratak u HNL, minimalno do kraja ove kalendarske godine. Dakle, u Dinamu bi trebao ostati ovu sezonu te prvu polusezonu iduće.

Rog tako dolazi na posudbu, a Dinamo ga je putem društvenih mreža predstavio s dvije fotografije.

U svom prvom mandatu za Dinamo, koji ga je Splitu platio pet milijuna eura, što je rekordni transfer između dva HNL kluba, odigrao je 62 utakmice, uz 11 pogodaka i šest asistencija.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 21 utakmicu. Nastupio je na Euru 2016. godine, dok nakon toga nije putovao na veliko natjecanje. Posljednji put je za Vatrene nastupio u studenom 2020. godine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider