Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
marko brkljača

Najveći talent napušta Hajduk: Roditelji su tražili previše od kluba

Marko Brkljača odbio je potpisati profesionalni ugovor za Hajduk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon niza sjajnih ulaznih transfera Hajduk je objavio da se rastaje od svog najvećeg talenta. Riječ je o 17-godišnjem Marku Brkljači koji nije potpisao novi ugovor s Bijelima.

Brkljača na ljeto zauvijek odlazi i postaje slobodan igrač. Njegovi roditelji su poslali nerealne zahtjeve prema Hajduku, a klub to nije mogao ispuniti pa će Brkljača svoju karijeru graditi u nekom drugom klubu.

"Želim pojasniti situaciju vezanu uz Marka Brkljaču. On i njegovi predstavnici nisu prihvatili našu ponudu i Marko će na ljeto postati slobodan igrač. Prvu ponudu smo mu dali prije deset mjeseci, međutim njegovi roditelji i predstavnici imali su nerealne zahtjeve.

gol expired VIDEO Pukla petarda: Hrvatski dragovoljac razmontirao i posramio Šibenik na Šubićevcu divider

Smatram da smo mu kao klub pokazali poštovanje, on je ovdje deset godina, dva puta je bio na pripremama s prvom momčadi i gotovo godinu dana trenirao je s prvom momčadi. Uvijek mi je u razgovorima govorio da želi ostati u Hajduku, ali njegovi predstavnici pred nas su postavili nerealne zahtjeve kojima nismo mogli udovoljiti. Dali smo mu najbolju moguću ponudu, jednaku onima koje dajemo ostalim top talentima iz naše Akademije.

Pokušali smo napraviti sve da zadržimo Marka i potpišemo s njim ugovor, ali kriteriji moraju biti isti za sve, a što je najvažnije mi moramo štititi klub. Marku ćemo osigurati uvjete za treniranje do kraja ugovora. Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere'', rekao je Mindaugas Nikoličius.

Hajduk ga doveo iz Benkovca

Brkljača je rođen 15. srpnja 2004. Počeo je u Velebitu iz Benkovca, a od 2014. godine je u Hajduku. Brkljača je uvršten i na listu 60 najvećih nogometnih talenata na svijetu koju je objavio britanski Guardian.

gol expired VIDEO Navijač Barcelone doveo svinju pa mu se zvijezda kluba potpisala na ljubimca divider

Želi ga Juventus

Kako tvrdi talijanski portal Calciomercato, Hajdukov 17-godišnji Marko Brkljača, na radaru je Juventusa. Talijanski velikan želi dovesti mladog Zadranina koji nema velikog seniorskog iskustva, ali oduševio ih je igrama za juniore Bijelih. Posebno Talijani ističu da je Brkljača iz Modrićevog kraja.

Brkljača nastupa i za U-17 reprezentaciju Hrvatske, a ovako su ga predstavili Talijani:

''Brkljača je veznjak jasnih napadačkih karakteristika. Elegenacija, izvrstan prvi dodir, zablistao je u Ligi prvaka mladih, a debitirao je za seniore u Kupu. U Hrvatskoj ga već sada smatraju najvećim talentom njegove generacije 2004., ugovor mu istječe u lipnju 2022., ali strategija Hajduka je jasna, žele ga zadržati, a Juventus bi onda morao pričekati neko drugo vrijeme'', piše talijanski medij.

Nakon što je odbio potpisati za Hajduk možda sreću pronađe upravo u Juventusu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider