Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otac Hrvat, majka Srpkinja

Bjelica i Osijek nadomak prvog pojačanja: Igrač kojem su Delije zabranile da igra Zvezdu

Nenad Bjelica dobio je odriješene ruke u osječkom prvoligašu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na inauguracijskoj konferenciji za medije Nenad Bjelica je između ostalog najavio da su neki pregovori već u tijeku i da bismo uskoro trebali saznati tko će biti prva pojačanja koja će on kao novi šef klupske sportske politike dovesti u Osijek.

Bjelica je dobio odriješene ruke, mađarski vlasnici jedinog slavonskog prvoligaša postavili su ga na klupu kao menadžera engleskog tipa, a čini se kako na pojačanja Osijek neće morati čekati dugo.

Blizu dolaska u Gradski vrt je Mario Jurčević, 25-godišnji lijevi bek koji je od 1. kolovoza slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Olimpijom iz Ljubljane.

Dejan Stanković urgirao kod Delija, ali ni to nije pomoglo

Zanimljivo je da je Jurčević nedavno bio pred potpisom za Crvenu zvezdu, ali onda su se umiješale Delije poručivši kako će "bojkotirati klub ukoliko netko s takvim imenom i prezimenom dođe u Zvezdu". Smeta im što je Jurčevićev otac Hrvat, a nije pomoglo niti to što je urgirao i trener Zvezde, legendarni Dejan Stanković, koji je istaknuo da je Jurčevićeva majka Srpkinja.

Delije su ostale pri svom i transfer je propao, na zadovoljstvo Osječana koji će sada, vrlo vjerojatno, besplatno dobiti pojačanje za lijevi bek.

Bohar bi bio pojačanje za krilo

Drugi igrač kojeg se spominje u kontekstu dolaska u Osijek je Damjan Bohar, slovenski reprezentativac koji igra na poziciji lijevog krila.

Bohar je igrač poljskog prvoligaša Zaglebie Lubin u čijim je redovima imao fantastičnu prošlu sezonu (15 golova, pet asistencija) i s kojim je ugovorno vezan do 30. lipnja 2021. Poljaci su za njega izvjesili cijenu od okruglo milijun eura koliko bi trebao platiti zainteresirani kupac, ali Osječani računaju na njihovu vremensku stisku, budući da je igrač već ušao u posljednju godinu aktualnog ugovora i da ne želi potpisati novi.

Stoga su Bjelica i Osijek ponudili 400 tisuća eura i 10 posto od budućeg transfera, ali Zaglebie je to odbilo i traže dvostruko veći iznos. Ako obje strane iskažu još malo fleksibilnosti, za očekivati je da će dogovor biti postignut i da će 29-godišnji Slovenac stići u grad na Dravi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider