Košarka
SPORTOVI
Košarka
Senzacionalna izdaja

Šok iz Španjolske: Mario Hezonja prelazi u Barcelonu iz Real Madrida, postaje jedan od najplaćenijih košarkaša u Europi

Mario Hezonja napušta Real Madrid za Barcelonu, prenose španjolski mediji

Mario Hezonja (Foto: Profimedia)

Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja (29), koji je ove sezone osvojio tri trofeja s Real Madridom, prešao je u najvećeg rivala Barcelonu, izvijestile su u petak novine Marca i Mundo Deportivo.

Dva kluba nisu trenutno odgovorila na upit. Hezonji ugovor s Real Madridom istječe za 17 dana, a pregovarao je s upravom oko produženja ugovora. U srijedu je nakon osvojenog naslova prvaka Španjolske rekao da mu je Real "poput obitelji" i da "idućih godina klubu i navijačima želi donijeti još titula". Ranije je izjavio da se nada produljenju ugovora.

Novine Marca, sa sjedištem u Madridu, izvijestile su da nije uspio postići sporazum pa je potpisao ugovor s Barcelonom u kojoj je bio od 2012. do 2015. godine. Navodno nije bio zadovoljan ponudom koju mu je dao Real jer osjeća da više vrijedi.

Postat će jedan od najplaćenijih

Barcelona nije osvojila niti jedan trofej u protekloj sezoni, zbog čega je smijenila i trenera. Novine Marca navode da je s Hezonjom potpisala ugovor na "četiri sezone i plaću od 3 milijuna eura za svaku od njih".

Novine Mundo Deportivo, sa sjedištem u Barceloni, također pišu da će mu plaća biti 3 milijuna eura neto godišnje, ali da je potpisao ugovor na pet godina. Time bi prema pisanju medija trebao biti jedan od najplaćenijih košarkaša u Europi. Hezonja u petak nije bio dostupan za komentar.

On je u ljeto 2022. došao iz ruskog UNICS Kazanja u Real Madrid s kojim je zatim osvojio Euroligu. Ove sezone je opet s Realom došao u finale Eurolige gdje je poražen 80-95 od Panathinaikosa.

Imaju li Vatreni plan za Španjolce? Plan za Španjolsku: Hrvatska ima veliku priliku ako može izvesti dvije stvari kao protiv Portugala divider

Josip Stanišić Stanišiću uoči utakmice stiglo veliko priznanje od Bayerna, ovakav ugovor nitko nije očekivao divider

Amra i Edin Džeko Objava Džekine supruge na Instagramu dodatno raspalila maštu Hajdukovih navijača divider

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider