Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
romantičarski potez

Götze iznenadio odabirom novog kluba: Potpisao za velikana, objasnio zašto je odbio mnogo unosnije ponude

Götze se pri odabiru novog kluba vodio emocijama, a ne novcem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mario Götze novi je igrač PSV-a, objavio je nizozemski velikan. S nekadašnjim prvakom Europe i 24-erostrukim prvakom Nizozemske potpisao je dvogodišnji ugovor.

Götze, u ranijim danima poznat i kao njemački Messi, zabio je gol za svjetsko zlato Njemačke 2014., ali njegova karijera ubrzo je krenula silaznom putanjom.

Ozbiljni problemi s bolešću metabolizma i ozljedama usporili su ga, pa je kao 28-godišnjak ovoga ljeta ostao na tržištu kao slobodan igrač nakon što mu Borussia Dortmund nije produžila ugovor.

Dovodilo ga se u vezu s brojnim klubovima iz Liga petice, kao i bogatim ugovorima u američkom MLS-u. Monaco hrvatskog trenera Nike Kovača i Roma glasili su kao glavni kandidati, ali Götze je odabrao PSV.

gol expired Hrvatska pobijedila Švicarsku nakon preokreta: Odlična priprema za ono što slijedi divider

"Imao sam puno ponuda, ali ja sam čovjek od osjećaja i sam biram svoje odluke. Osjećam da sam spreman za drugačiji izazov i uvjeren sam da će ovo biti ugodna promjena za mene", prenosi klupska stranica njegove riječi.

U prvom intervjuu nakon potpisa detaljnije je opisao razloge izbora PSV-a. Naveo je nizozemski stil igre - tradicionalno ofenzivan i otvoren - kao idealan za njega, a uz bogatu povijest kluba i navijače, spomenuo je i obiteljske razloge te blizinu prijatelja kao razloge dolaska.

"Razgovarao sam sa svojim uskim krugom bliskih ljudi. Razgovarao sam sa suprugom, sa sinom ne mogu jer ima tek četiri mjeseca. Moja supruga rođena je odmah na granici s Nizozemskom. Ima puno prijatelja u blizini u Düsseldorfu, u kojem smo često i boravili. Bila je jako sretna", rekao je.

gol expired Rakitić Švicarcima najavio utakmicu svojih dviju domovina, otkrio da je mogao ostati: "Da je Modrić to napravio..." divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider