Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sugirač vatrenom

Njemački junak iz Brazila vratio se na popis poslije pet godina: Briljira u klubu pokraj dvojice Hrvata

Ove sezone Mario Gotze je u dresu Eintracht Frankfurta zablistao kraj Jakića i Smolčića te zaslužio poziv na Svjetsko provenstvo u Katar.

Mario Gotze (Foto: Afp)

Njemački junak s SP-a 2014. godine Mario Gotze dobio je iznenađujući poziv za Svjetsko prvenstvo u Kataru pola desetljeća poslije posljednjeg pojavljivanja u dresu nacionalne momčadi.

Čovjek koji je Die Mannshcaft prije osam godina slavno odveo do trofeja na Mundijalu u Brazilu zabivši gol u produžetku finala protiv Argentine. U to doba je briljirao u Bayernu izdavši Borussiju, međutim njegov razvoj na koncu nije otišao u pravom smjeru, iako sam nije imao puno veze s tim.

Dijagnosticiran mu je rijedak mišićni poremećaj zbog kojeg se osjećao iznimno umoran i slab. Nakon terapija se oporavio u drugom mandatu u Dortmundu, zbog kojeg je 2017. godine dobio poziv za prijateljsku s Francuzima.

Unatoč tome nije se uspio nametnuti za Lowov posljednji izbornički poziv na Euro 2020, iako je bio u solidnoj formi u PSV-u, ali zato je dodao novo poglavlje svojoj povratničkoj priči ove sezone kao suigrač Vatrenog Kristijana Jakića u Eintrachtu i zaslužio svoje mjesto u Kataru na popisu novog šefa Hansija Flicka.

Izbori li se za mjesto i koju minutu, mogao bi u drugom krugu Mundijala naletjeti na svog klupskog suigrača Jakića, jer se skupina Vatrenih i skupina E, u kojoj su Nijemci i Španjolci favoriti pokraj Kostarike i Japana, križaju poslije grupne faze u osmini finala.

Tablica skupine E:

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider