Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri podbacili

Dinamo zavijen u crno: ''Ovo je neuspjeh. Dajem sve od sebe, ako to nije dovoljno...''

Dinamo nakon 11 godina neće igrati europsku jesen, a još više od svega brine igra koja je daleko i od europskog prosjeka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon ždrijeba, Dinamo je bio u daleko najpovoljnijoj situaciji od svih hrvatskih klubova, a poslije dvije utakmice ostao je najviše dužan. Dinamo je u dvije utakmice protiv albanskog Skenderbeua postigao jedan pogodak i ispao iz Europe.

''Bit ću iskren...srčaniji, borbeniji, protivnik koji je u 180 minuta igre više želio prolaz - prošao je dalje i iskreno im čestitam na tome. Premalo je igrati dobro dva puta po 45 minuta u ovakvim susretima kad se boriš za Europsku ligu'', izjavio je trener Mario Cvitanović za Dinamovu službenu stranicu te nastavio:

''Htio bih i ja znati što se događalo u prvom poluvremenu. Nismo uspjeli protiv agresivnog protivnika, imali smo previše grešaka i bili previše statični. Premalo smo se kretali bez lopte i premalo dobivali duele. U drugom dijelu igra je bila brža i jednostavnije pa su se i stvari događale kako smo mi htjeli. Imali smo 3-4 šanse, ali nismo uspjeli zabiti gol.''

Dinamu sada preostaje da se okrene prvenstvu, gdje će imati prednost nad aktualnim prvakom Rijekom zbog neigranja europskih utakmica. I to nakon 11 godina uzastopnog igranja u skupinama nekog od europskih natjecanja.

''Nakon 11 godina ne igrati Europu, to je neuspjeh. Treba podignuti glavu gore. Moramo biti realni, bez prave energije i koncentracije, kao i rada svih 90 minuta, ne možemo očekivati uspjeh. Ja pokušavam i dajem sve od sebe, ako to nije dovoljno... to nije na meni'', zaključio je Cvitanović.

Za čijim ispadanjem iz LP-a/EL-a nekako najviše žalite nakon dramatičnog play-offa?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider