Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tvrdio da neće biti tragedija

Cvitanović promijenio "ploču", ali priznao: Ispadanje iz Europe je veliki neuspjeh!

Umjesto da govori o nadolazećoj utakmici protiv Lokomotive u prvenstvu, trener Dinama Mario Cvitanović morao je objašnjavati ispadanje iz Europe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je tema subotnje konferencije za novinare trebao biti susret 7. kola Prve HNL protiv Lokomotive, trener Dinama Mario Cvitanović uglavnom je odgovarao na pitanja vezana uz ispadanje iz Europske lige, te je istaknuo da se sada trebaju fokusirati na domaće prvenstvo i kup.

"Uvjeren sam da vas ne zanima previše utakmica s Lokomotivom, nego druge stvari. Trebamo biti realni i reći da nakon 11 godina nismo u Europi, i to je neuspjeh. A koji su razlozi ovog neuspjeha? Ima ih više. Da smo ispunili sve zahtjeve, sada bismo pričali drugačijim tonom, plasirali bi se u Europsku ligu i bili bismo sretniji. No, trebamo nastaviti dalje, jer čovjek koji previše gleda iza sebe, ne vidi ono što se događa sada. Moramo se koncentrirati na sadašnjost i ono što nas čeka", izjavio je trener Dinama Cvitanović, iako je uoči uzvrata tvrdio da tragedije u sportu ne postoje i da eventualno ispadanje neće gledati na taj način.

Nakon ispadanja od albanskog Skenderbeua u posljednjem pretkolu Europske lige, u hrvatskim medijima su se pojavila nagađanja tko bi mogao zamijeniti Maria Cvitanovića na trenerskoj klupi Dinama. Tako su se spominjali Josip Šimunić, koji je pomoćnik izbornika hrvatske reprezentacije, te bivši igrač Dinama Goce Sedloski, koji je uspješno vodio Vardar.

"Imali smo sastanak i ispadanje iz EL je pogodilo sve igrače. Radio sam analizu kroz četiri stavke koje su mi jako bitne, a to je pristup, znanje, ponašanje i rezultat. Možete biti uvjereni da radim apsolutno sve da one budu onakve kakve bi trebale biti. I ako budem osjećao da to neće biti ispunjeno, neće biti potrebe za naklapanjima o trenerima. Ja želim pošten i iskren odnos, čast i ponos su ispred svega", rekao je Cvitanović.

Na novinarski upit što mu je rekao savjetnik kluba Zdravko Mamić, trener Cvitanović je odgovorio:

"Pričali smo o utakmici i budućnosti. Složili smo se oko toga da trebamo gledati prema naprijed".

U nedjelju u Kranjčevićevoj (19 sati) Dinamo igra protiv Lokomotive.

"Svi želimo igrati europske utakmice, ali ispadanjem iz Europe dobili smo više vremena za treniranje. Naša realnost u ovom trenutku je domaće prvenstvo i kup, te se okrećemo tome. Uostalom, nikad nije bilo upitno da li je li fokus na prvenstvu, to je primarno svake godine", napomenuo je trener Dinama.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider