Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OVOG PUTA BLIŽE OČIMA?

Još kao klinac s dva komada srušio je Dinamo na Maksimiru, a sad odlazi na još jednu posudbu!?

Mario Čuić ove će sezone otići na novu posudbu iz Hajduka, a posljednje informacije govore kako bi mogao ostati u SuperSport HNL-u.

Mario Čuić (Foto: Mario Čuić)

Svojevremeno ponajbolji igrač mladih momčadi Hajduka te kasnije i jedan od najvećih potencijala prve momčadi, Mario Čuić, ovu bi sezonu trebao provesti na još jednoj posudbi.

On se trenutačno nalazi na pripremama s prvom momčadi, nakon što je prošlu sezonu, ali i drugi dio sezone prije nje, proveo u slovenskom Radomlju, gdje je bio standardan član prve momčadi. No, čini se da klub smatra kako mu je ipak potreban još jedan klub u kojem će imati punu minutažu.

Ipak ne Bosna i Hercegovina, nego HNL

Već su se prošlog tjedna pojavile glasine kako je za njegov angažman zainteresiran Široki Brijeg, no sad neki podosta relevantniji izvori spominju jednu drugu opciju.

Ivan Leko Ivan Leko o odlasku Nikole Kalinića: “Da nema Livaje, bila bi druga priča“ divider

Čini se kako ga Mislav Karoglan želi vidjeti u redovima Istre 1961, a izvori koje imamo govore kako igrač, ali i klub nemaju ništa protiv tog posla.

Tako bi Čuić mogao vodstvu kluba, ali navijačima, biti na oku. U HNL-u bi napokon mogao potvrditi svoj potencijal, ali i nastaviti tamo gdje je svojevremeno stao te se napokon izboriti za mjesto u sastavu Hajduka.

Tudor ga instalirao u prvi sastav, drugi mu nisu vjerovali

On je kao 19-godišnjak debitirao kod Igora Tudora, koji mu je dao povjerenje i instalirao ga u početni sastav. Navijači posebno pamte njegovu šestu utakmicu, ujedno i prvu u kojoj se upisao u strijelce.

Tudor ga je postavio u početnu postavu za derbi na Maksimiru odigran 20. srpnja 2020. godine, a Čuić je odgovorio s dva pogotka. Prvi je postigao za 1:1, a drugi za 2:2 te je Hajduk na kraju slavio autogolom Kevina Teophilea.

Momčad Osijeka na pripremama Hajduk minimalno izgubio, Osijek u golijadi slavio u pripremnim utakmicama divider

Iduće sezone i dalje je imao Tudorovo povjerenje, no on je vrlo rano smijenjen, a kod Harija Vukasa i Paola Tramezzanija priliku je dobio na kapaljku.

U sezoni 2021./2022. kod trenera Jensa Gustafssona započeo je utakmicu prvog kola, a nakon toga tek je četiri puta ušao s klupe te je završio u drugoj momčadi. U proljeće je poslan u Radomlje, gdje je zapravo ostao jednu i pol sezonu.

U prilog njegovu odlasku svakako govori činjenica da u jučerašnjem prijateljskom susretu protiv Olimpije nije zaigrao.

Sad će kao 22-godišnjak, po svemu sudeći, svoju novu priliku pokušati pronaći u najugodnijem iznenađenju prošle ligaške sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider