Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na potezu su nadzornici

Dan nakon pobjede u derbiju Marin Brbić podnio ostavku: "To je moja moralna obveza"

Marin Brbić podnio je ostavku na mjesto predsjednika Uprave Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Hajduka Marin Brbić podnio je ostavku na svoju dužnost!

Premda je Hajduk u nedjeljnom derbiju na Maksimiru pobijedio Dinamo, uoči posljednja dva kola ove sezone HNL-a ostao je bez šansi za osvajanjem drugog mjesta, a to je Brbić izričito obećao prije početka prvenstva kazavši kako će otići ukoliko se Hajduk ne plasira u kvalifikacije Lige prvaka.

"Podnosim ostavku na mjesto predsjednika Uprave HNK Hajduk. To je moja moralna obveza jer nismo uspjeli ostvariti obećani rezultatski cilj u ovoj sezoni, a to je mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka", rekao je Brbić te istaknuo:

"Klub neću napustiti odmah već kada se steknu uvjeti za to, jer iz odgovornosti prema Hajduku ne smijem i ne želim dopustiti da bude obezglavljen, imajući u vidu važnost održavanja stabilnosti poslovanja i funkcioniranja Kluba", stoji na Hajdukovoj službenoj stranici.

Neopoziva ostavka ili mandat na raspolaganje?

Ono što nije posve razjašnjeno sama ostavka. Je li Brbić podnio neopozivu ostavku i definitivno odlazi ili je stavio mandat na raspolaganje Nadzornom odboru koji će se uskoro sastati i odlučiti o njegovoj sudbini - to ostaje za vidjeti.

Inače, spomenuto obećanje Brbić je dao na konferenciji za medije prošlo ljeto, nakon šokantno ispadanja od malteške Gzire United u prvom pretkolu Europske lige, a neposredno uoči početka nove prvenstvene sezone. Tada, poslije smjene Siniše Oreščanina i prilikom dovođenja Damira Burića za trenera, Brbić je rekao:

"Naš cilj u ovoj sezoni HNL-a je plasman u kvalifikacije Lige prvaka. Ukoliko to ne ostvarimo, a ako i prije kraja sezone bude jasno da nećemo završiti barem na drugom mjestu, otići ću iz Hajduka, i ja i moji suradnici."

Hajduk je trenutno tek petoplasirani sastav Prve HNL i nema više ni matematičkih šansi za osvojiti drugo mjesto budući da se u posljednjem kolu međusobno sastaju Osijek i Lokomotiva.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider