Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki povratak

Službeno: Marin Brbić novi stari predsjednik Hajduka!

S Poljuda je glede izbora za novog predsjednika napokon stigao bijeli dim...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Brbić je novi predsjednik Hajduka! Njega je izabrao Nadzorni odbor na javnom natječaju raspisanom nakon što je priopćeno kako Jasmin Huljaj odlazi iz Hajduka.

Brbić je već obnašao funkciju predsjednika Hajduka, od srpnja 2012. do travnja 2016. godine kada su mu bivši nadzornici (Slaven Marasović, Ante Šalinović...) izglasali nepovjerenje i morao je otići.

Po zanimanju je Brbić magistar ekonomije, a u Hajduk je prije šest i pol godina stigao iz hotelijerskog biznisa u kojem je godinama radio. Dočekalo ga je tada more problema, dug veći od 100 milijuna kuna i dosta neriješenih sudskih sporova s kojima se morao uhvatiti u koštac.

U izuzetno teškim okolnostima Brbić je napravio dobar posao, dug je postepeno smanjivao, a iz njegovog mandata datira i posljednji trofej Hajduka (Kup osvojen 2013. godine).

Kad Brbić sjedne u Huljajevu fotelju, dočekat će ga bitno drukčija situacija nego što je to bilo u ljeto 2012. godine.

Hajduk se u potpunosti riješio dugova i danas je konsolidiran i financijski stabilan klub, ali mu kronično nedostaje rezultat - momčad se pod vodstvom Siniše Oreščanina digla u nastavku sezone, ali Splićani su i dalje šesti na ljestvici i do kraja sezone ih čeka borba za četvrto mjesto i kvalifikacije za Europsku ligu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider