Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vremena je sve manje

Kraj Šukerove ere, kandidat za nasljednika zagonetan: "Vidjet ćemo..."

Bliži li se kraj eri Davora Šukera na čelu Hrvatskog nogometnog saveza? Mandat mu traje do kraja godine, no na današnjoj skupštini saveza određeno je da se izborna skupština održi već 29. srpnja. Jedini potencijalni kandidat koji se za sada neslužbeno spominje za tu funkciju je sadašnji izvršni direktor saveza Marijan Kustić.

Iako je današnja skupština okarakterizirana redovnom, ona to zapravo i nije bila jer ju je sazvala većina članova Izvršnog odbora.

Vladavinom Davora Šukera nogometna vlada nije zadovoljna već dulje vrijeme, a izbor za novog predsjednika, ali i sva ostala tijela HNS-a održat će se 29. srpnja. Šuker nije uspio izlobirati da to bude prosinac, a Marijan Kustić, izvršni direktor Saveza prema neslužbenim informacijama najizgledniji je nasljednik.

"Pa sve će se na vrijeme znati, mislim da ima vremena, svatko će imati prostora za kandidaturu. Vidjet ćemo", poručio je.

No, realno prostora baš i nema jer su izbori odmah nakon Eura. Davora Šukera je do sada kandidirao ZNS na čijem je čelu Tomislav Svetina koji se pak neslužbeno spominje kao kandidat za dosadašnju Kustićevu funkciju. Kako se sada čini, Šuker više neće biti njihov kandidat.

"Neće Tomo Svetina odlučiti tko će biti kandidat ZNS-a i hoće li ZNS uopće imati kandidata, o tome će odlučiti Izvršni odbor ZNS-a. Na vrijeme."

gol expired Dinamo za dva milijuna eura kupio hrvatskog veznjaka: Potpisao je višegodišnji ugovor divider

Davor Šuker trpio je mnoge kritike na svoje devetogodišnje djelovanje u Savezu. Mnoge od njih bile su utemeljene. No, ono što se mora priznati je kako je njegovo ime otvaralo mnoga vrata, posebno ona inozemna. Šuker će bez obzira na funkciju u Savezu ostati u Izvršnom odboru UEFE

Skupština je usvojila i promjene Statuta koje im je omogućio Visoki Upravni sud, a koji je poništio odluku Sportske inspekcije o sastavu Skupštine. Tako se stvari vraćaju na staro. Županijski Savezi imat će više glasova od prvoligaša. Oko toga se pobunio samo Hajduk.

Presudom je također vraćeno pravo državnim dužnosnicima da budu članovi upravljačkih tijela sportskih saveza. Sve to je rezultat nedovoljno jasnih odredbi Zakonu o sportu. A hoće li Davor Šuker dobiti još jedan mandat na čelu HNS-a, znat ćemo 29. srpnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider