Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki intervju za gol.hr

Tvorac Hajdukova čuda i novi hrvatski izbornik: "Fama je da se s mladim igračima ne može biti prvak! Ključ je sustav, ne može se na silu"

Izbornik U-17 hrvatske reprezentacije Marijan Budimir u velikom videointervjuu za gol.hr najavio je predstojeći Euro i analizirao situaciju u hrvatskom omladinskom nogometu, govorio je o problemima u procesu stvaranja mladih igrača, dotakao se svojeg rada u omladinskom pogonu Hajduka i povijesnog rezultata s juniorskom momčadi u Ligi prvaka mladih, te je otkrio svoje mišljenje zbog čega Hajduk već godinama ne uspijeva osvojiti naslov prvaka Hrvatske u seniorskoj konkurenciji…

Marijan Budimir odveo je prošle sezone juniorsku momčad Hajduka do povijesnog uspjeha, finala Lige prvaka mladih, a sada se kao izbornik U-17 hrvatske reprezentacije plasirao na Euro.

Vratili ste se prije nekoliko dana s Cipra, gdje je održan ždrijeb predstojećeg Eura, koji započinje 20. svibnja i traje do 5. lipnja. Hrvatska je u skupini s Austrijom, Danskom i Walesom. Kako ste zadovoljni sa ždrijebom i što možete reći o suparnicima?

Off the record: Marijan Budimir Off the record: Marijan Budimir (Foto: GOL.hr)

„Velika je stvar što smo se uopće plasirali na Euro. Imali smo jako tešku skupini, nisu nam davali puno šansi. Bili smo u skupini s aktualnim svjetskim i europskim prvacima u tom uzrastu, Nijemcima, pa s vrlo jakim Portugalcima i Irskom, koja je također uvijek dobra. Na kraju smo se uspjeli plasirati u dramatičnoj završnici“, kazao je Budimir na početku razgovora.

„Dobili smo jednu interesantnu skupinu. Možda to nisu imenom zvučne reprezentacije, ali sigurno je da su jako dobre. Dosta izjednačena skupina, gdje možemo biti prvi, ali isto tako i posljednji. Respektiramo sve protivnike, međutim, dobro ćemo se pripremiti i nadam se da ćemo igrati dobar nogomet.“

Marijan Budimir Marijan Budimir (Foto: GOL.hr)

Plasman na Euro vaš je prvi veći uspjeh s reprezentacijom u kratkom vremenu otkako ste postali izbornik. Što očekuje na Euru? Ima li Hrvatska uopće kadar sposoban za nešto više? Imate li dobar uvid u njihove kvalitete i formu po klubovima?

„Pratimo sve igrače, gledam utakmice, dobivamo snimke. Imamo u stožeru ljude koji su posebno zaduženi za to. Naravno, i ja isto tako. Sigurno je da ćemo pokušati izabrati najoptimalniji kadar. E, sad, koliko ćemo moći na Euru, to je pitanje. Imamo interesantnu skupinu, dat ćemo sve od sebe, pokušat ćemo igrati dobar nogomet, a moraš imati i malo sreće. Ići ćemo utakmicu po utakmicu.“

Marijan Budimir Marijan Budimir (Foto: GOL.hr)

Radi se o dobrim reprezentacijama. Austrija je bila ispred Španjolske u skupini. To je neki pokazatelj.

„Da, a i Danska je bila prva u skupini ispred Srbije i Turske. Wales je prošao dalje zajedno sa Švedskom, ali bio je ispred Rumunjske i Bugarske. Dakle, jaka skupina. Na Euru nema loše reprezentacije. Tko se plasira, taj mora biti dobar. Morat ćemo se dobro pripremiti i dobro proanalizirati suparnike“, poručio je Budimir u uvodnom dijelu intervjua.

Što je sve rekao u jednosatnom videointervjuu za gol.hr o hrvatskoj U-17 reprezentaciji, problemima hrvatskog omladinskog nogometa, procesu stvaranja mladih igrača i njihovom uvođenju u seniorski nogomet, te o svojoj ulozi u povijesnom uspjehu juniora Hajduka u Ligi prvaka mladih, očekivanjima koja je imao u splitskom klubu i zbog čega Hajduka nikako ne može do naslov seniorskog prvaka Hrvatske, pogledajte i poslušajte u videoprilogu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider