Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
IZDRŽAO GODINU DANA

Nastavljaju "padati glave" u Bundesligi, na klupu viceprvaka vraća se hrvatski trener!?

Samo jednu sezonu proveo je Marko Rose za klupi žuto-crnih s Westfallena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački nogometni prvoligaš Borussia Dortmund i trener Marco Rose prekinuli su suradnju, objavio je klub na svojem internetskom portalu. Uprava kluba i trener odlučili su se na taj korak nakon analize sezone.

"Ovaj dan nije lagan za nikoga od nas, ali ostaje međusobno poštovanje. Nakon sezone koja je iz različitih razloga nezadovoljavajuća moramo zaključiti da na brojnim područjima nismo uspjeli iskoristiti naše potencijale do maksimuma", kazao je izvršni direktor kluba Hans-Joachim Watzke.

Zajednička odluka o raskidu

On je dodao da je unatoč brojnim problemima siguran da će klub ostati na zacrtanom putu, ali da je u razgovorima dobio osjećaj da svi uključeni nisu stopostotno uvjereni u uspjeh. "Zato smo se zajednički odlučili za prekid suradnje", dodao je Watzke.

Sa trenerom Roseom odlaze i njegovi pomoćnici, a narednih dana će početi razgovore s kandidatima za trenersko mjesto.

Loš rezultat na tri od četiri polja

Borussia je pod Roseovim vodstvom osvojila drugo mjesto u Bundesligi, iza Bayerna. No, razočarala je slabim nastupom u njemačkom kupu gdje ispala od drugoligaša St. Paulija.

U Ligi prvaka nije uspjela izboriti plasman u nokaut fazu, već je europsko natjecanje nastavila u Europskoj ligi gdje je ispala već u šesnaestini finala od Glasgow Rangersa, koji je kasnije dogurao do finala.

U Njemačkoj se tako događa situacija slična prošlosezonskoj. Tada je čak pet klubova na kraju sezone ostalo bez trenera, no većinom su to bili prelasci u drugi klub ili ostavke. Ovog puta je čak pet uprava odlučilo zahvaliti dosadašnjim trenerima na suradnji. Prije Dortmunda, to su već napravili Augsburg, Wolfsburg, Borussia Mönchengladbach i Hoffenheim.

Povratak Edina Terzića?

Što se tiče novog čovjeka na klupi, sve je izgledanije da će čelništvo Borussije novu, ovog puta pravu priliku, dati čovjeku koji ih je već vodio jedan dio prošle sezone.

Riječ je o 39-godišnjem njemačkom treneru s hrvatskim državljanstvom, Edinu Terziću. Terziću je otac iz Bosne i Hercegovine, a majka Hrvatica, no rođen je u Njemačkoj. U klubu je zaposlen od 2010. godine, a prošle sezone je na klupi proveo šest mjeseci, od prosinca pa do kraja sezone.

Unatoč sjajnoj igri te osvojenom DFB Kupu, Borussija nije Terziću ukazala povjerenje koje je zaslužio, no čini se da će tu grešku pokušati ispraviti ovog ljeta. Barem ako je vjerovati onome što je napisao Fabrizio Romano na Twitteru.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider