Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dokazana vrijednost

Oporavio se i trebao bi biti pravo pojačanje: Hajduk u završnici prijelaznog roka radi na transferu

Splićani bi trebali dobiti pojačanje na poziciji koja im je u ovom trenutku najdeficitarnija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sa četiri uzastopne pobjede i zahvaljujući trijumfu Istre 1961 nad Osijekom Hajduk je poslije šest kola vodeća momčad HNL-a.

Jens Gustafsson i njegovi igrači oporavili su se od šokantnog ispadanja od Tobola u drugom pretkolu Konferencijske lige, nakon te pljuske u Kazahstanu ostvarili su maksimalan učinak u prvenstvu, uzeli svih 12 bodova koji su im bili na raspolaganju i sad s prvog mjesta dočekuju nedjelju i Jadranski derbi s Rijekom.

Ispostavilo se zapravo kako je to ispadanje od Tobola Splićanima dobro došlo, budući da sad imaju jednu utakmicu tjedno i samim time nedavno pristigli Gustafsson ima kudikamo više vremena za rad s momčadi i uigravanje.

Centralni vezni i desni bek deficitarne pozicije

Ipak, na nekim pozicijama kadar nije dovoljno širok, čega je sportski direktor Mindaugas Nikoličius itekako svjestan. Dva deficitarna mjesta su desni bek i centralni vezni, a čini se kako je za ovo posljednje pronađeno rješenje.

Do kraja prijelaznog roka u Hajduk bi trebao doći Marco Fossati, iskusni Talijan koji je na proljeće već bio na Poljudu na posudbi iz Monze i ostavio jako dobar dojam. Po završetku sezone Fossati se vratio u Italiju i zadobio jednu ozljedu zbog koje je propustio pripreme za ovu sezonu, ali njegov oporavak bliži se kraju i sad bi sve trebalo biti u redu.

Fossati ima važeći ugovor s Monzom do ljeta iduće godine, ali u ovom klubu, čiji je vlasnik Silvio Berlusconi, ne računaju na njega i sad se traži modalitet razlaza. Ukoliko dogovori sporazumni raskid ugovora s Monzom, trebao bi potpisati višegodišnji ugovor s Hajdukom.

Nema sumnje da će Fossati biti pravo pojačanje za vezni red u kojem su trenutno glavni aduti Filip Krovinović i Josip Vuković, a njihove alternative Mario Čuić i Jani Atanasov.

Što se tiče pozicije desnog beka, tu je neprikosnoven mađarski reprezentativac Gergo Lovrencsics koji igra odlično ovo ljeto, ali on je trenutno jedini klasični desni bek u kadru, a sezona je dugačka. Bit će tu i ozljeda i žutih kartona pa se logičnim čini zaključak kako bi i tu Hajduk trebao dovesti još jednog igrača.

Jasno, sve će diktirati i financije, dosta toga će ovisiti i o tome koga će i za koliko novca Hajduk prodati.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider