Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
''Bio je biser''

Čudesan podvig igrača Reala koji nitko nije očekivao: Ruši rekord Roberta Carlosa i postaje besmrtan

Brazilac Marcelo upisao je svoj 500. nastup za Real protiv Zaragoze u Kupu kralja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''On je biser kakvog je pola Europe željelo'', rekao je Ramon Calderon kada je u siječnju 2007. na Santiago Bernabeuu predstavljen brazilski lijevi bek Marcelo.

Kao sramežljivi dječak, Marcelo je stigao iz Fluminesea za 6,5 milijuna eura, tada kao obećavajući futsal igrač sa samo 30 seniorskih nastupa u karijeri. I s takvim neiskustvom bačen je u središte pozornosti jednog od najpoznatijih svjetskih klubova.

Međutim, pokazalo se da je to najbolje potrošeni novac koji je Calderon ikad potrošio. Naime, 13 godina kasnije, protiv Zaragoze u Kupu 29. siječnja 2020., Marcelo je postao tek drugi stranac u povijesti velikog Real Madrida koji je upisao 500 nastupa za klub. Više od njega ima samo njegov mentor i prethodnik na poziciji lijevog beka legendarni Roberto Carlos.

gol expired Real pregazio Zaragozu bez Modrića, Valencia jedva prošla trećeligaša divider

Dvojica Brazilaca dijelila su samo pola sezone u španjolskoj prijestolnici jer je Roberto Carlos u lipnju 2007. otišao u Fenerbahče, ali kontinuirana prisutnost lijevog braniča je osigurana. Njih dvojica zajedno su kontrolirala lijevu stranu obrane Reala dva i pol desetljeća.

Marcelo ne samo da je skupio 500 nastupa za Real već je uzeo i brojne trofeje koji ga čine besmrtnim u klupskoj povijesti. Četiri titule prvaka Španjolske, četiri Lige prvaka, dva Kupa i niz Superkupova i Svjetskih klupskih prvenstava. 31-godišnjak je trenutačno 27 utakmica udaljen od rekorda Roberta Carlosa, koji je upisao 527 nastupa, što je brojka koju bi mogao dostići i ove sezone.

Jedini igrač u sastavu Reala koji ima više nastupa od njega jest Sergio Ramos.

gol expired Prvi put u 127 godina: Nevjerojatni Liverpool pobijedio i 19. momčad u Premierligi divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider