Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
RASTANAK NAKON 15 GODINA

Real napušta njihov najtrofejniji igrač u povijesti, za sutra mu je priređen oproštaj

Real Madrid odlučio je kako neće zadržati Marcela u svojim redovima.

Marcelo i igrači Reala (Foto: Afp)

Iako on nije skrivao želju ostati u Kraljevskom klubu do kraja karijere, Marcelu se ta želja ipak neće ostvariti. Brazilski lijevi bočni branič, koji je u klub pristigao još 2007. godine, sutra će isti službeno napustiti.

Tako je Real Madrid odlučio na nogometno tržište pustiti igrača koji iz kluba odlazi kao njihovoj najtrofejniji igrač u povijesti, s ukupno 25 osvojenih titula. Tu se najviše ističe pet osvojenih Liga prvaka te šest titula u La Ligi.

Pao je u drugi plan

Netom završene sezone nije se baš naigrao. U ligi je nastupio 12 puta, čemu je pridodao tri utakmice Lige prvaka, no u svim najvažnijim susretima povjerenje Carla Ancelottija na njegovoj poziciji imao je Ferland Mendy. Zapravo, ta promjena na lijevom boku Realovog napada i obrane započela je već sezonu ranije.

No, skupio je ukupno Marcelo 557 utakmica za Real, tijekom kojih je upisao za svoju poziciju impresivnih 41 pogodak i 103 asistencije. Time se potvrdio kao pravi nasljednik svog sunarodnjaka Roberta Carlosa, u čije je cipele zapravo ušao.

Od Marcela će se Real oprostiti konferencijom za medije, na kojoj će govoriti i predsjednik kluba Florentino Perez. No, nema sumnje kako će Marcelu nešto prirediti i navijači.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider