Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Legendarni trener

Odveo je Italiju na svjetski tron, ali dva hrvatska trenera posebno cijeni: "Iznenadio me je"

Marcelo Lippi pohvalio je dva hrvatska trenera koji rade u Serie A, Ivana Jurića i Igora Tudora.

Marcelo Lippi (Foto: Afp)

Trofejni talijanski nogometni stručnjak Marcelo Lippi dao je svoj komentar na ovogodišnju sezonu Serie A, a posebno je pohvalio svog bivšeg nogometaša Igora Tudora.

"Tudorova Verona je jako organizirana, motivirana. Iznenadio me je, kao nogometaš nikad nije bio poput Antonia Contea ili Didiera Deschampsa, ali postao je ozbiljan i taktičan. Sad je jako dobar trener", kazao je Lippi za Gazzettu dello Sport.

Otkako je u rujnu prošle godine preuzeo klupu Verone, Tudor je upisao 14 pobjeda, deset remija i devet poraza u 33 susreta i doveo momčad na visoko deveto mjesto prvenstvene ljestvice.

Ima samo riječi hvale za Jurića

Također, iskusni talijanski strateg pohvalio je još jednog hrvatskog trenera koji radi u talijanskoj Serie A, Ivana Jurića. Nakon dvije uspješne sezone na klupi Verone, 46-godišnji Splićanin prihvatio je poziv Torina i potpisao ugovor na tri godine.

Trenutno su desetoplasirana momčad prvenstva sa pet bodova manje od Tudorove Verone.

"Dionisi je napravio velike stvari sa Sassuolom, ali Ivan Jurić predstavlja duh idealnog trenera. Pokazao je da psihološki aspekt važniji od taktičkog", zaključio je Lippi, posljednji trener koji je Juventusu donio trofej Lige prvaka, dok je s reprezentacijom Italije podigao pehar svjetskog prvaka.

Tablica Serie A

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider