Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
nikad više teških ozljeda

Dalić djelomično odahnuo: Brozović dolazi, no veliki problem su vratar i desni bek

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić nemirno je iščekivao vijesti iz Milana.

Momčad Hrvatske (Photo: Igor Kralj/PIXSELL)

Nakon što je do kraja kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine ostao bez Vrsaljka, bojao se da i drugi član Intera ne završi izvan travnjaka duže vrijeme. Srećom, magnetska rezonanca pokazala je kako Marcelo Brozović nema težu ozljedu, već samo edem mišića.

Dobre vijesti za izbornika Zlatka Dalića stigle su iz Milana. Ozljeda Marcela Brozovića nije teže prirode i veznjak Intera u ponedjeljak će doći na okupljanje reprezentacije. Ozljede su prorijedile Dalićev kadar uoči starta kvalifikacija, pa bi prve dvije utakmice mogle biti i prilika za neke igrače iz drugog plana.

"Zbog toga će biti na terapiji i u ponedjeljak će doći na okupljanje. U dogovoru s izbornikom Dalićem smo se dogovorili da dođe i onda ćemo prema kliničkom nalazu odlučiti da li će moći nastaviti odmah s pripremema ili ne", rekao je liječnik reprezentacije Boris Nemec novinaru Nove TV Saši Lugonjiću.

Nikad ovoliko teških ozljeda odjednom

Rijetko je kada Hrvatska imala ovoliko problema uoči jednog okupljanja. Trojica srebrnih iz Rusije zbog ozljeda ligamenata koljena izgubljena su na duži period; Šime Vrsaljko, Josip Pivarić i Marko Pjaca. Ivan Strinić još uvijek nije zaigrao za Milan nakon duge pauze zbog problema sa srcem, a protiv Azerbajdžana neće biti ni kažnjenog Dejana Lovrena.

"Izbornik i svi mi smo malo zabrinuti s obzirom na ovaj veliki broj ozljeda. Nadamo se da će još proći ovaj tjedan da neće biti nitko ozlijeđen. To su sve stožerni igrači, vrlo bitni za našu reprezentaciju, jer mi nemamo širok kadar kao reprezentacije poput Francuske, Njemačke, Italije. Moramo biti zabrinuti, ali bili smo i u težim situacijama i očekujem da će izbornik pronaći najbolje moguće rješenje za ove dvije utakmice protiv Azerbajdžana i Mađarske", rekao je stručni komentator Nove TV i bivši reprezentativac Mate Bilić.

Kalinić izgubio status prvog vratara u Villi?

Ono što Dalića može brinuti je i status prvog vratara Lovre Kalinića. Nakon što je izašao na poluvremenu utakmice protiv West Bromwicha, vratar Aston Ville propustio je sljedeće tri utakmice. Njegova zamjena Jed Steer u tih 315 minuta primio je samo jedan pogodak. Klub iz Birminghama do reprezentativnog okupljanja čekaju još dvije utakmice.

Jedini Hrvat u Premierligi Dejan Lovren izvan terena je duže od 2 mjeseca, a protiv Azerbajdžana sigurno ne igra zbog suspenzije. Zamjenu će Dalić tražiti između Tina Jedvaja i Duje Ćaleta-Cara.

Brekalo na desnom beku?

Nakon ozljede Vrsaljka desni bek postao je ahilova peta svjetskih viceprvaka, a protiv Azerbajdžana, s obzirom na očekivanu dominaciju Vatrenih, priliku na toj poziciji mogao bi dobiti ofenzivni Josip Brekalo.

"Moja je procjena da bi za drugu mogao biti spreman. Za prvu još nisam siguran, jer ga nisam klinički pregledao, ali ćemo ga pregledati i onda ćemo vidjeti. Prema mom iskustvu i ono što je rekao kako osjeća zadnju ložu da bi za drugu utakmicu mogao biti spreman", rekao je liječnik Nemec.

"Vjerujem u njegov oporavak. Prije svega snagu volje što je najpotrebnije u ovom trenutku. Svi suigrači, svi mi mu želimo brz oporavak i vjerujem, iako će biti težak period, jer ozljeda koljena je strašno teška. Ali, vjerujem u njega, dosta je mlad, ima dosta prostora i vremena ispred sebe i nadam se da će biti opet onaj stari Marko Pjaca", smatra Mate Bilić.

"Brekalo je jedan klasični napadač, odnosno desno krilo. Izrazito vertikalan, moćan igrač 1 na 1, dosta je popravio svoju fazu obrane u Bundesligi, jednoj izuzetno jakoj ligi. Ali, mislim da ima puno vremena do utakmice da izbornik pronađe najbolje rješenje. Naravno, ako ne bude mogao pronaći klasičnog beka, zašto ne probat s time?", zaključuje Bilić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider