Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
gdje će velšanin?

Nekoć najskuplji, danas nepoželjan: Nema ponuda za Balea, Real smislio plan B?

Postoji nekoliko prepreka koje odbijaju kupce od investiranja pustih milijuna u velšku zvijezdu.

Gareth Bale (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Odlazak Garetha Bela iz Real Madrida već je mjesecima vruća nogometna tema, ali njegova sudbina još je obavijena velom misterija.

Madridski sportski listovi Marca i As u više su navrata pisali da se klub želi riješiti Balea, ali iz Velšaninova tabora poslali su drukčije poruke: Baleov agent izjavio je da njegov klijent ne ide nikamo ovoga ljeta.

Teško je reći što će se na kraju dogoditi, ali postoji i jedan objektivan problem u cijeloj priči – Real će teško pronaći kupca, točnije onog tko će biti spreman dati izdašnu ponudu kakvu očekuju u Kraljevskom klubu.

Baleovu karijeru pratile su česte ozljede, pa je upitno je li netko spreman potrošiti desetke milijuna eura za njegovo dovođenje. Zbog toga, piše Marca, Real razmatra opciju posudbe.

Prepreka je i Baleova visoka plaća – sljedeće sezone trebao bi zaraditi oko 17 milijuna eura. Real zbog toga razmatra povući sličan potez kao u slučaju Jamesa Rodrigueza, koji je otišao na dvogodišnju posudbu u Bayern s pravom otkupa.

Prema pisanju Marce, Real bi bio spreman financirati dio Baleove visoke plaće, a nadaju se da bi na njihova vrata mogao pokucati Manchester United, koji drže kao najrealnijeg kandidata za dovođenje igrača koji je nekoć bio najskuplji igrač u povijesti nogometa (Real ga je platio 101 milijun eura).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider