Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: "Plakala je cijela sudnica": Hrvati oslobođeni u Zambiji, vraćaju se s djecom u Hrvatsku!
Nogomet

ManUtd u dugovima od pola milijarde funti!

Prošloljetna prodaja Cristiana Ronalda Realu za 80 milijuna funti rezultirala je pozitivnom financijskom godinom za Manchester United, koji je prijavio neoporezivi profit od 48.2 milijuna funti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velika je to promjena u odnosu na prošle i pogotovo prošlu fiskalnu godinu (razdoblje od 1. srpnja do 30. lipnja), koju su prvaci završili s gubitkom od 21.4 milijuna funti. Prodaja Ronalda omogućila je u najvećem dijelu također otplatu 41.9 milijuna funti kreditnih obveza koje su došle na naplatu tijekom istog razdoblja.

Zaduženost kluba iznosi mamutskih 509.5 milijuna funti. Zbog toga su istog dana u klubu najavili izdavanje obveznica u iznosu od 500 milijuna funti kako bi refinancirali golemi dug. Vrijednosne papire kojima će samo povećati zaduženost ali je i prolongirati, namjeravaju nasloviti na 2017. godinu.

Da nije bilo prodaje Ronalda, dug kluba u prošlome bi jednogodišnjem razdoblju iznosio 31.8 milijuna funti, što bi po financijsku opstojnost kluba bilo neodrživo. Jasno je tako da je prodaja Portugalca bila daleko više klupska nužda negoli Ronaldov hir. Također to znači da će u vremenu koje dolazi Ferguson teško pronalaziti nove iznose za pojačanja. Pod uvjetom da obitelj Glazer ne proda klub kakvom milijarderu...

Između ljeta 2008. i 2009. preko klupskog je računa prešlo 278.5 milijuna funti, što je promet veći za 22.3 milijuna u odnosu na prethodno razdoblje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider