Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Urugvajski dragulj

PSG pred realizacijom velikog transfera: Parižani uplašili Chelsea i dovode igrača od kojeg se puno očekuje

PSG je blizu realizacije transfera Manuela Ugartea, mladog veznjaka Sportinga iz Lisabona…

Manuel Ugarte u dresu Urugvaja (Foto: Afp)

Urugvajski dragulj Manuel Ugarte blizu je prelaska u PSG. Nakon što se Chelsea povukao iz utrke, Parižanima je otvoren put za dovođenje 22-godišnjeg veznjaka Sportinga iz Lisabona.

Karim Benzema Karim Benzema već odabrao gdje će nastaviti karijeru i dogovorio plaću divider

To će ih zadovoljstvo stajati 60 milijuna eura. Tolika je, naime, otkupna klauzula, a spekulira se da je francuski prvak prihvatio to platiti. Navodno je već sve dogovoreno s igračem pa je ostala samo finalizacija posla.

PSG dovodi Manuela Ugartea

Ugarte je u lisabonski klub stigao 2021. iz Famalicaa za 10,5 milijuna eura, a Potpisao je ugovor sa Sportingom do 2026. Dakle, Sportingu se smiješi lijepa zarada.

Čini se da se Chelsea povukao jer nije želio riskirati oštre sankcije UEFA-e. Londonski klub je već pod povećalom UEFA-ina financijskog fair-playa nakon što je u posljednja dva transferna prozora potrošio čak 600 milijuna eura.

Ricardo Moniz Službeno: Prvi stranac u povijesti sjeo na klupu Slaven Belupa divider

Prema navodima portugalskih i francuskih medija, Sporting je do posljednjeg trenutka gurao mladog Urugvajca prema Chelseaju jer bi tako više zaradio. Spekulira se da je Chelsea htio zaobići pravilnike ponudivši Sportingu da otkupi njegove dionice, odnosno da uđe u djelomično vlasništvo lisabonskog kluba, što opet nije dozvoljeno pravilnikom UEFA, no to je siva zona i regulacije nisu baš sasvim jasne.

"Moramo razgovarati o ovoj regulativi i vidjeti što ćemo učiniti po tom pitanju. Povećan je interesa za ulazak u vlasništvo nad više klubova. Nije dovoljni reći ne takvim ulaganjima, nego moramo postaviti jasno definirana pravila. Ona moraju biti stroga”, istaknuo je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin u jednom od posljednjih intervjua.

Chelsea odustao od mutne operacije

Sporting već ima svojih problema, pod istragom portugalskog državnog odvjetništva zbog nepravilnosti kod raznih transfera. Utjeha mu je da nije jedini, slične probleme imaju gotovo svi veći portugalski klubovi.

Harry Kane i Luka Modrić Benzema izazvao paniku u Madridu, Realu visi pola momčadi: Perez ide po zamjenu sa 115 milijuna eura divider

Osim toga, sporovi između Chelseaja i PSG-a sežu u bližu i dalju prošlost. U Parizu pamte ponašanje Londonaca, primjerice, kod nerealiziranog zimskog transfera Hakima Ziyecha. Marokanac je već bio u Parizu i samo je trebao staviti potpis na ugovor, no nije stigao to napraviti jer je Chelsea kasnio s papirima, tako da ga Parižani nisu mogli registrirati za natjecanje u francuskom prvenstvu.

PSG to nije zaboravio Chelseaju i nije teško zaključiti da bi Londonci jako riskirali da su ušli u spomenutu mutnu operaciju.

Mladi Urugvajac bio je prioritet za Luisa Camposa i Nassera Al-Khelaifija, koji imaju čvrstu namjeru pomladiti momčad PSG-a i riješiti se ostarjelih zvijezda. Vidjelo se to na slučaju Lionela Messija i Sergija Ramosa, a rado bi se htjeli riješiti i Neymara, no to će ići malo teže.

Ugarte je bio na meti brojnih klubova. Prošle je godine debitirao u dresu urugvajske reprezentacije te je bio u kadru za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Igrajući u portugalskoj ligi jako je napredovao, a uzor mu je sunarodnjak Fede Valverde, iako se za sada pokazao prije svega kao centralni veznjak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider