Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''nisu zadovoljni hrvatom''

Prokletstvo ukletog broja jače i od našeg Mandže: Odlazi iz Milana već sljedećeg mjeseca

Mario Mandžukić nije uspio uvjeriti čelnike Milana da ga ostave na San Siru i nakon ljeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za razliku od 39-godišnjeg Zlatana Ibrahimovića, koji je s Milanom dogovorio ostanak i nakon ljeta, ista sudbina ne čeka i našeg Marija Mandžukića. Kako javlja talijanski novinar i stručnjak za transfere, Nicolo Schira, hrvatski napadač ekspresno završava svoju epizodu u Milanu.

''Milan neće produžiti ugovor Mariju Mandžukiću. U lipnju mu ističe ugovor, a Rossoneri imaju opciju produžetka do 2022. godine. No Maldini i Massara nisu zadovoljni hrvatskim napadačem'', javlja Schira na Twitteru.

Mandžo je od dolaska na San Siro kao slobodan igrač koji više od pola godine nije igrao nogomet upisao tek pet nastupa od čega tek jedan kao član početnih 11. Bilo je to u remiju kod Crvene zvezde u Europskoj ligi.

gol expired Znate li koji su najskuplji igrači HNL-a? Među prvih deset je čak devet iz Dinama divider

Male su šanse za ostanak

Mandžukić još uvijek ima problema s mišićem, a jedno je vrijeme bio van konkurencije i zbog gležnja. Ukoliko se nešto drastično ne promijeni, Mandžo zbilja neće ostati Milanova devetka još dugo.

"Mandžukić ima devet utakmica kako bi se izborio za svoju budućnost u Milanu," tvrdi Sky Italia.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić je u nedavnom razgovoru za La Gazetta dello Sport ustvrdio kako je Mandžukić ozdravio i da je spreman pomoći milanskom klubu.

"Mandžukić je pobjeđivao gdje god je igrao, a sad je ozdravio i spreman je pomoći Milanu. Međutim, nitko od njega ne smije očekivati da igra onako kako je igrao prije," poručio je hrvatski izbornik.

Rastanak se predviđa u posljednjim danima svibnja, a Mandžo će za utjehu dobiti milijun i 800 tisuća eura, kako su neslužbeno mediji javljali prilikom potpisa šestomjesečnog ugovora.

Prokletstvo Milanove devetke

Inače, čini se kako je Zlatan Ibrahimović imao dobar osjećaj kada nije htio uzeti ovaj broj nakon povratka u klub. Za one koji su nešto praznovjerniji, priča kaže kako je od odlaska Pippa Inzaghija 2012. godine taj broj uklet.

Alexandre Pato, Alessandro Matri, Luiz Adriano, Gianluca Lapadula, Andre Silva, Krzysztof Piatek, Mario Mandžukić… Svi oni nisu ostavili dublji trag s tim brojem na leđima nakon Pippa.

Nije jasno hoće li na San Siru ostati i turski veznjak Hakan Calhanoglu. Mediji navode kako su pregovori zapeli i nagađa se kako bi Calhanoglu mogao već ovoga ljeta bez odštete napustiti klub i preseliti u Juventus.

Igrač navodno želi pet milijuna eura godišnje, na što Milan ne pristaje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider