Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
kako se priprema juve

''Mandžukić i Ronaldo sjajni su igrači, Juventus je sretan što ih ima''

Duccio Ferrari Bravo otkrio temelje kondicijske pripreme nogometnog velikana Juventusa.

Duccio Ferrari Bravo

Kondicijski trener nogometnog kluba Juventus, Duccio Ferrari Bravo otkrio je temeljne čimbenike kvalitetne kondicijske pripreme igrača svih uzrasta jednog od najjačih europskih nogometnih klubova.

Na 17. međunarodnoj konferenciji Kondicijska priprema sportaša, Bravo je naglasio kako Juventus maksimalno razrađuje kondicijsku pripremu sve do najsitnijih detalja, a posebnu pažnju poklanjaju vježbama snage, fleksibilnosti i agilnosti.

Nije propustio naglasiti ni važnost njegovih vrhunskih igrača, pa je tako pohvalio Cristiana Ronalda i Marija Mandžukića istaknuvši kako je Juventus sretan što ih ima.

Na ovogodišnjoj konferenciji održanoj na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, svoja znanja iz kondicijske pripreme podijelili su i škotski analitičar Mark Rochon, kondicijski trener hrvatske nogometne reprezentacije Luka Milanović, kondicijski trener srpske nogometne reprezentacije Marko Stojanović, član medicinskog tima hrvatske nogometne reprezentacije Zoran Bahtijarević, nutricionistica Mirela Marić i drugi.

Veliki interes izazvao je i zanimljivi sportski panel na kojem su Dario Šimić, Mirko Filipović, Perica Bukić, Dino Rađa i Zoran Primorac posjetiteljima govorili o svom sportskom putu, najznačajnijim trenucima, napornom radu i dugovječnom ostanku u samom vrhu profesionalnog sporta.

Sedamnaesto izdanje Kondicijske priprema sportaša okupilo je elitu svjetskog i domaćeg sporta. Više od 1000 sudionika potvrda su njezine kvalitete kao jednog od najpoznatijih međunarodnih sportskih događaja u regiji te dodatan vjetar u leđa za daljni rad i nove izazove u uzbudljivom svijetu sporta.

Uz KPS, na Kineziološkom fakultetu u sklopu 12. tjedna psihologije održana je i zanimljiva tribina Mentalno zdravlje sportaša. U debati o iznimnoj važnosti brige o mentalnom zdravlju sportaša te o njegovom neosporivom utjecaju na rezultat i uspjeh sudjelovali su neuropsihijatar Slavko Sakoman, klinička psihologinja Anita Lauri Korajlija, voditeljica Centra za poremećaje hranjenja BEA Jelena Balabanić Mavrović, hrvač Nenad Žugaj, reprezentativka u ritmičkoj gimnastici Petra Ribarić, i sportska psihologinja Renata Barić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider