Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čeka nas napeti rasplet

Ludnica u Italiji: Povratnik Mandžo sjajnim golom spriječio pobjedu Atalante, Napoli pregazio Inter

Mandžukić se oporavio od ozljede i pogodio za remi Juventusa i Atalante.

Mario Mandžukić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U susretu 37. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus i Atalanta odigrali su 1:1, a pogodak za talijanskog prvaka zabio je hrvatski nogometaš Mario Mandžukić. U drugom susretu u udarnom terminu Napoli je pobijedio Inter s 4:1.

Bila je to slavljenička večer u Torinu za Massimiliana Allegrija, Cristiana Ronalda i Andreu Barzaglija, no Atalanta nije imala previše obzira. Momčad iz Bergama lovi Ligu prvaka i svih 90 minuta odigrala je maksimalno ozbiljno.

Gosti su poveli u 33. minuti golom Josipa Iličića. Alejandro Gomez ubacio je iz kornera, a Andrea Masiello prebacio na drugu stativu, gdje je Iličić pospremio loptu u mrežu.

Mandžo pogodio iz nemoguće situacije 

Izjednačio je Mario Mandžukić u 80. minuti nakon što je ušao u igru 19 minuta ranije. Juan Cuadrado dugačkom loptom nabacio je u šesnaesterac – činilo se prejako – a Mandžukić je na drugoj stativi uklizao, nekako zahvatio loptu i gurnuo je roz noge Pierluigiju Golliniju iz vrlo teške situacije.

Bio je to njegov deveti pogodak ove sezone i prvi nastup nakon 10. travnja i utakmice protiv Ajaxa. U posljednjim trenucima susreta Juve je ostao s igračem manje nakon što je isključen Federico Bernardeschi.

Uoči početka utakmice Ronaldo je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača Serie A ove sezone, dok su Allegri i Barzagli posljednji put nastupili u Torinu. Allegri na koncu ove sezone napušta klupu Stare dame, dok Barzagli odlazi u igračku mirovinu. Barzagli je napustio teren u 61. minuti, a umjesto njega u igru je ušao upravo hrvatski napadač. Mario Pašalić za goste je zaigrao od 74. minute.

Interu visi Liga prvaka, Milan ostao u igri

U drugom susretu večeri Napoli je deklasirao Inter sa 4:1 i Nerrazurrima sada visi Liga prvaka.

Napoli je poveo u 16. minuti sjajnim pogotkom Piotra Zielinskog s više od 25 metara, a na 2:0 povisio je Dries Mertens u 61. minuti na asistenciju Josea Callejona. Sve dvojbe o pitanju pobjednika razriješio je Fabian Ruiz u 71. minuti. Sedam minuta kasnije Ruiz je zabio i svoju drugi gol za potop Intera. Mauro Icardi smanjio je iz jedanaesterca u 82. minuti.

Marcelo Brozović igrao je cijeli susret za goste, dok je Ivan Perišić igrao do 79. minute.

U ranije odigranom susretu Milan je pobjedom protiv Frosinonea s 2:0 ostao u igri za plasman u Ligu prvaka. Pobjedu "Rossonerima" donijeli su Piatek (57) i Suso (66). Gosti su najbolju priliku imali u 50. minuti, no Camilo Ciano promašio je  jedanaesterac. Ivan Strinić nije nastupio za Milan.

Čeka nas ludi rasplet bitke za Ligu prvaka 

Uoči posljednjeg kola za dva preostala mjesta koja vode u Ligu prvaka borit će se Atalanta (66), Inter (66), Milan (65) i Roma (63), a Inter i Atalanta u najboljoj su poziciji jer sami odlučuju o svojoj sudbini.

Atalanta će u posljednjem kolu loviti pobjedu protiv Sassuola, dok će Interu trebati tri boda protiv Empolija, koji se grčevito bori za prvoligaški spas. Milan gostuje kod SPAL-a, a Roma će dočekati Parmu.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider