Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mourinho poslao najbolje

United pobijedio City: Kiks skupe Guardioline kupovine, Lukaku opet zabio

U Houstonu su snage prvi put ove sezone odmjerili dva rivala iz Manchestera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu pripremno-promotivnog turnira International Champions Cup koji se održava u SAD-u, u Houstonu su snage odmjerila dva Manchestera. Mourinhov United slavio je protiv Guardiolinog Cityja s 2:0 golovima Romelua Lukakua i Marcusa Rashforda.

Bio je to mat u dva poteza u razmaku od dvije minute. Prvo je u 37. minuti 40 milijuna vrijedni mladi vratar Ederson pogriješio kada je prilikom istrčavanja krivo procijenio let lopte. Najskuplje ovogodišnje pojačanje Uniteda Lukaku to je znalački iskoristio te postigao svoj drugi gol u tri dana (prvi je zbaio LA Galaxyju).

Samo dvije minute kasnije stigla je nova kazna. Kao iz Mournhovog udžbenika. Sterling je premekano išao na jednu loptu koju mu je odnio Rashford. Mladi Englez dao je Mkhitaryanu koji je povukao kontru i onda opet vratio Rashordu koji savršeno pogađa za konačni rezultat.

Imali su jedni i drugi puno prilika, gađanja okvira gola, ali City nije uspio zabiti. Recimo i kako je Jose Mourinho izveo vjerojatno najjači mogući sastav kojeg sprema i za dvoboj protiv Reala 8. kolovoza u Skoplju gdje se igra europski Superkup.

Guardiola je s druge strane izveo poprilično šareni sastav sa 17-godišnjim Philom Fodenom, pa Robertsom, Adarabioyom, Fernandom na lijevom boku, Toureom… U prvih 11 bili su i De Bruyne, Aguero te novo pojačanje na desnoj strani Kyle Walker.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider