Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi nakon pauze

Bristol šokirao Manchester United, Ibrahimović postigao gol iz slobodnog udarca

Manchester United izgubio je od Bristola, a Zlatan Ibrahimović postigao je gol iz slobodnog udarca.

Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Bristol Cityja priredili su iznenađenje pobijedivši u četvrtfinalu Liga kupa branitelja naslova Manchester United 2-1.

 

Za klub sa stadiona Ashton Gate bila je to jedna od najvećih pobjeda u 123-godišnjoj povijesti kluba.

Junak utakmice bio je Korey Smith koji je pobjednički pogodak postigao u trećoj minuti sudačke nadoknade. Pogodak za trećeplasirani sastav 'Championshipa' postigao je i Joe Bryan u 51. minuti, dok je strijelac za United bio Zlatan Ibrahimovic u 58. minuti iz slobodnog udarca. To je prvi gol Ibrahimovića nakon sedam mjeseci pauze i oporavka od ozljede koljena.

Jedino finale u svojoj povijesti Bristol je igrao 1909. kada je u finalu FA kupa izgubio upravo od Manchester Uniteda. Zanimljivo, Bristol City je postao tek drugi engleski niželigaš koji je pobijedio Josea Mourinha u njegovoj karijeri na 'Otoku'. Do sada to je uspjelo jedino Bradfordu u FA kupu 2014. godine kada je Portugalac vodio Chelsea.

 

Dodajmo kako je Bristol City postao prvi klub u engleskoj povijesti koji je tri sezone uzastopce ispadao u niži rang natjecanja. Iz elitnog društva su ispali 1980. godine, iduće sezone su ispali iz druge, a potom i iz treće lige. Od 1980. se više nisu vraćali u elitni razred.

Plasman u polufinale izborio je i Chelsea pobjedom 2-1 protiv Bournemoutha. 'Bluesi' su poveli su 13. minuti golom Williana, a kada je Dan Gosling izjednačio u 90. minuti činilo se kako će utakmica otići u produžetak. No minutu kasnije Alvaro Morata je zabio za pobjedu londonskog sastava.

Plasman u polufinale u utorak su izborili Arsenal i Manchester City.

REZULTATI:

Bristol City (II) - Manchester United 2-1 (Bryan 51, Smith 90+3 / Ibrahimovic 58)
Chelsea - Bournemouth 2-1 (Willian 13, Morata 90+1 / Gosling 90)

U utorak:
Arsenal - West Ham 1-0 (Welbeck 42)
Leicester City - Manchester City 3-4 11m (Vardy 90+7-11m / Bernardo Silva 26)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider