Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
još šest bodova u igri

Utrka za Ligom prvaka i dalje je otvorena: United i Chelsea bez pobjednika u derbiju kola!

Chelsea i Manchester United podijelili su bodove u derbiju kola engleske Premierlige.

Kovačić u dvoboju protiv Lukakua (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U posljednjoj utakmici 36. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United i Chelsea su u izravnom dvoboju momčadi koje se bore za četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone na Old Traffordu igrali 1:1.

Poveo je United golom Juana Mate (11) nakon odlične akcije, a poravnao je Marcos Alonso (43) pred kraj prvog dijela iskoristivši vrlo slabu reakciju De Gee.

Hrvatski veznjak Mateo Kovačić igrao je do 76. minute za Chelsea, koji je ovim rezultatom zadržao četvrto mjesto sa 68 bodova, dok je Manchester United šesti sa 65. Između njih se nalazi Arsenal, koji je ranije u nedjelju izgubio sa 3:0 na gostovanju kod Leicester Cityja, sa 66 bodova, dok je treći Tottenham sa 70 bodova.

U Leicesteru su Topnici od 36. minute igrali s desetoricom igrača, jer je drugi žuti karton dobio Maitland-Niles, a domaća momčad je brojčanu prednost iskoristila u drugom poluvremenu.

Leicester je poveo pogotkom 21-godišnjeg belgijskog veznjaka Yourija Tielemansa u 59. minuti, a u završnici dvoboja dvaput je loptu u mrežu poslao Jamie Vardy (86, 90+5).

Manchester City se vratio na vrh ljestvice 1:0 gostujućom pobjedom protiv Burnleya. Strijelac gola vrijednog tri boda bio je Sergio Aguero u 63. minuti.

Dva kola prije kraja sezone City ima 92 boda, jedan više od drugog Liverpoola koji je još u petak sa 5:0 svladao Huddrsfield Town. Burnley je 15. sa 40 bodova.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider