Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tragikomičan autogol

City pobjedom otvorio prvenstvo: Novi prvoligaš pao uz dosta muke

U zadnjem subotnjem dvoboju 1. kola Engleske lige Manchester City je slavio kod Brightona s 2:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City je teškom mukom došao do trijumfa protiv novoga prvoligaša, a obranu Brightona je probio tek Sergio Aguero u 70. minuti. U 75. minuti je branič Brightona Lewis Dunk tragikomično pogodio vlastitu mrežu za konačnih 2:0.

City je prvi put pogodio mrežu Galebova u 27. minuti, ali gol je poništen jer je strijelac Gabriel Jesus igrao rukom. Isti igrač do kraja je imao još jednu dobru priliku, ali njegov udarac glavom obranio je Mathew Ryan.

U 52. Jesus ponovno šalje loptu u mrežu, ali ovaj put je bio u zaleđu. U 59. najbolju priliku utakmice za domaćina imao je Duffy koji je opasno pucao nakon kornera. U 70. Aguero napokon probija obranu Brightona nakon sjajne akcije De Bruynea i Silve. Konačnih 2:0 postavio je Dunk koji je u maniri ubojitog centarfora poslao loptu glavom u vlastitu mrežu.

Od favorita su zasad jedino City i Arsenal ubilježili pobjede. Chelsea je neočekivano poražen kod kuće od Burnleya (2:3), dok je Liverpool odigrao 3:3 kod Watforda. Iznenadio je i novi prvoligaš Huddersfield koji je slavio s 3:0 na gostovanju kod Crystal Palacea.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider