Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
golijada na etihadu

Moćni City pregazio Huddersfield, sjajna partija Aguera

Manchester City je utrpao šest komada Terijerima, dok je Watford zabilježio najbolji start od 1983. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni engleski nogometni prvak Manchester City pobijedio je Huddersfield Town sa 6:1 u susretu drugog kola engleskog prvenstva, dok je Watford na gostovanju pobijedio Burnley 3:1 ostvarivši i drugu pobjedu ove sezone.

Junak utakmice igrane pred 54.000 gledatelja na stadionu Etihad bio je argentinski napadač Sergio Aguero koji je postigao tri gola (25, 35, 75), a među strijelce upisali su se i Gabriel Jesus (31), David Silva (48) i Terence Kongolo (84-ag). Pogodak za goste zabio je Jon Stankovič u 43. minuti.

Zanimljivo, za prvi pogodak Cityja asistirao je vratar Ederson koji je uputio dugačku loptu Agueru. Brazilac je tako postao prvi vratar u povijesti Građana koji je zabilježio asistenciju.Agueru je to bio deveti hat-trick u Premiershipu i samo je Alan Shearer uspješniji. Bivši napadač Southamptona, Blackburn Roversa i Newcastle Uniteda je u elitnom razredu engleskog nogometa upisao 11 hat-trickova.

Pobjedu i to drugu ove sezone, ostvario je i Watford koji je na gostovanju pobijedio Burnley 3:1. Watford je do sada samo jednom otvorio prvenstvo s dvije pobjede. Bilo je to 1983. godine kada je na koncu bio drugi.

Golove za Watford zabili su Gray (3), Deeney (48) i Hughes (51), a za domaći sastav Tarkowski (7).

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider