Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije najplaćeniji

Manchester City strahuje da im Haaland ne ode u Real Madrid: Odmah kreću u akciju

Erling Haaland sjajno je započeo svoju epizodu u Manchester Cityju i naoko sve izgleda idilično.

Erling Haaland (Foto: Afp)

Norveški reprezentativac Erling Haaland ima ugovor s Manchester Cityjem do ljeta 2027., ali ima i želju da kad-tad u svojoj karijeri zaigra za Real Madrid.

Sukus je to teksta koji je objavio ESPN, navodeći da je City spreman odmah započeti pregovore s norveškim centarforom oko produljenja ugovora.

Očekuje se da će službeni pregovori započeti tijekom idućih nekoliko mjeseci, pri čemu City namjerava ostvariti win-win: nagraditi svoju glavnu zvijezdu povišicom i otkloniti mogućnost da u dogledno vrijeme ostanu bez njega.

Haaland, koji je srpnju ove godine proslavio 23. rođendan, ima ambicije igrati za Real u nekoj fazi svoje karijere. U Cityju se nadaju da se skrasio u Manchesteru te da bi ga mogli nagovoriti na ostanak u tom gradu i nakon 30. lipnja 2027. godine.

City ima i Juliana Alvareza, fantastičnog Argentinca, Haalandova vršnjaka, koji ove sezone briljira i kojem ugovor traje do ljeta 2028.

Iz kluba su odbacili navode engleskih medija da su zainteresirani za dovođenje 18-godišnjeg Evana Fergusona iz Brighton & Hove Albiona.

Što se Haalanda tiče, njegova mjesečna plaća u Cityju iznosi milijun i pol funti (to je nešto iznad 1.700.000 eura) i drugi je najplaćeniji igrač u klubu, iza Kevina De Bruynea. Međutim, Belgijanac ima već 32 godine, dok Norvežaninovo vrijeme tek dolazi pa su na Etihadu svjesni da će vrlo skoro morati učiniti Haalanda najplaćenijim.

Kad već spominjemo plaće Cityjevih zvijezda, navest ćemo i iznose koje dobivaju dvojica hrvatskih reprezentativaca u redovima aktualnog prvaka Europe. Joško Gvardiol mjesečno zarađuje 800.000 funti (924.000 eura), a Mateo Kovačić 600.000 funti (693.000 eura).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider