Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
raspucani građani

Veliko slavlje u Manchesteru: City golijadom uveličao proslavu naslova

City je svojim navijačima poklonio pravu rapsodiju za proslavu osvajanja petog naslova prvaka u povijesti kluba.

Galerija Navijači Cityja na terenu (Foto: AFP) Slavlje igrača i navijača Cityja (Foto: AFP) Kevin De Bruyne (Foto: aFP)

U susretu 35. kola engleske Premierlige Manchester City je pobijedio Swansea s 5:0 i sada ima čak 16 bodova više od Manchester Uniteda.

Građani su bez stresa odradili dvoboj protiv velškog sastava, a strijelci su bili David Silva (12), Raheem Sterling (16), Kevin de Bruyne (54), Bernardo Silva (64) i Gabriel Jesus (88).

Visokom pobjedom na sjajan su način uveličali proslavu naslova na svom Etihadu. Podsjetimo, Cityju je naslov osigurao davljenik WBA kada je u prošlom kolu senzacionalno pobijedio Manchester United.

Cityju je ovo peti naslov prvaka Engleske i treći od dolaska aktualnih vlasnika kluba. Prva dva naslova osvojili su 1937. i 1968., a preostala tri ove sezone te 2012. i 2014. godine.

Arsenal u završnici slomio West Ham, Stoke na rubu ispadanja

U ranije odigranom susretu Arsenal je pobijedio West Ham 4:1 postigavši tri gola u zadnjih osam minuta utakmice.

Topnici su poveli u 51. minuti golom Nacha Monreala, a West Ham je izjednačio u 64. minuti preko Marka Arnautovica. Bio je to njegov deseti gol u zadnjih 16 nastupa, a dodao je i četiri asistencije.

Gosti su se odlično držali do same završnice kada je mladi Irac Declan Rice u 82. minuti načinio veliku pogrešku poklonivši pogodak Arsenalu. Aaron Ramsey je ubacio, a 19-godišnji Rice se neobjašnjivo sagnuo i propustio loptu koja je ušla u gol. Nakon primljenog gola igra Čekičara se raspala i Alexandre Lacazette je golovima u 85. i 89. minuti donio Arsenalu uvjerljivu pobjedu.

U drugom susretu dana Stoke City i Burnley su odigrali 1:1 i Stoke City je nakon ove utakmice jednom nogom u drugoj ligi. Domaćinu su trebala tri boda kako bi ostao u igri za prvoligaški spas, no ipak nije uspio. Stoke je poveo u 11. minuti Badoua N'Diayea, a izjednačio je Ashley Barnes u 62. minuti.

Na ljestvici vodi Manchester City sa 90 bodova, Manchester United je drugi sa 74 bodova, a treće mjesto drži Liverpool sa 71 bodom.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider