Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UNIŠTIO IH TONEY

Manchester City pred stanku u prvenstvu šokiran porazom od autsajdera na domaćem terenu

Prvi domaći ovosezonski poraz doživio je Manchester City u posljednjem kolu Premier lige pred stanke zbog svjetskog prvenstva.

Ilkay Gundogan (Foto: Afp)

Činilo se kako Manchester City ima lak posao u posljednjem kolu pred prvenstvenu stanku te da bi uz pomoć Wolverhamptona mogli dostići Arsenal i tako u sjajnoj atmosferi poslati igrače na Svjetsko prvenstvo u Katar ili na odmor.

Prije nego zatraže pomoć Wolvesa na Molineauxu trebala im je domaća pobjeda protiv Brentforda, momčadi koja je s razlogom u susret ušla kao veliki autsajder. Naime, nikoga ove sezone u gostima do danas nisu savladali.

Ipak, plavi iz Manchestera na ovom su susretu bili šokirani već u 16. minuti, kad je svoj prvi pogodak postigao Ivan Toney.

Krenula je nakon toga utrka za izjednačenje, do kojeg su pogotkom Phila Fodena došli u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Puno je prilika stvarao City, no i gosti su bili opasni iz kontre.

U drugom dijelu krenuo je lov na pobjedu, a ofenziva se povećavala kako je vrijeme prolazilo. Ipak, u 98. minuti sijevnula je kontra, a Ivan Toney je uspješno pospremio dodavanje Mbeuma te postigao pogodak vrijedan pobjede.

Ukoliko dođe do pobjede na Molineauxu, Arsenal će na odmor otići s pet bodova više od momčadi Pepa Guardiole. Brentford je nakon ovog susreta zauzeo trenutno deseto mjesto, s 19 osvojenih bodova.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider