Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slavio i Chelsea

City sa šarenim sastavom ponovno izbio na vrh Premierlige, Tottenham prekinuo negativan niz

U tri odigrane utakmice Premierlige svi favoriti su upisali pobjede na domaćem terenu, a Manchester City je svladao Cardiff i ponovno zasjeo na prvo mjesto.

Slavlje Cityja (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Manchester Cityja vratili su se na vrh ljestvice Premierlige domaćom 2:0 pobjedom protiv Cardiff Cityja u unaprijed odigranom susretu 33. kola. Goste su probili već u šestoj minuti pogotkom Kevina De Bruynea, koji je iz teške pozicije pogodio same rašlje.

Domaćin je potpuno dominirao u prvom poluvremenu, a okrunio ju je u 44. minuti. Gabriel Jesus prsima je spustio loptu za Leroya Sanea koji krasnim udarcem s 15-ak metara neobranjivo pogađa sami kut Cardiffova gola.

City je završio utakmicu s 27 udaraca prema vratima od čega je njih 11 išlo u okvir gola. S nova tri boda City je stigao do učinka od 80 bodova iz 32 susreta, jedan manje uz jednaki broj odigranih utakmica ima drugi Liverpool.

Četvrtu pobjedu u posljednjih šest kola upisali su nogometaši Chelseaja koji su se ipak bez većih poteškoća obračunali s Brightonom. Na svom su Stamford Bridgeu do 19. pobjede u sezoni stigli rezultatom 3:0 te tako gostujućoj momčadi nanijeli ukupno 16. poraz.

Tottenham Hotspur je napokon odigrao prvi susret na svom novom stadionu, a na premijeri je svladao Crystal Palace s 2:0 (0-0). Bio je to zaostali susret 31. kola, a strijelci za uspjeh Pijetlova bili su Son (55) i Eriksen (80).

Tottenham se ovom pobjedom vratio na treće mjesto ljestvice sa 64 boda, jedan manje uz utakmicu manje ima četvrti Arsenal.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider