Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakvo razbijanje

Manchester City ponizio Liverpool na Anfieldu i izbacio ga iz utrke za prvaka

Liverpool je doživio katastrofu protiv najvećeg rivala za naslov posljednjih sezona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ponovno zahuktali stroj Pepa Guardiole desetom je uzastopnom pobjedom napravio vjerojatno najveći korak prema novom naslovu engleskog prvaka. Manchester City ponizio je Liverpool s čak 4:1 na Anfieldu.

City sada s utakmicom manje ima pet bodova prednosti ispred gradskog rivala Uniteda te čak deset ispred Liverpoola koji je ovim porazom definitivno ispao iz utrke za obranu naslova.

Gundogan od tragičara do heroja

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka iako je City u 37. minuti imao kazneni udarac nakon prekršaja Fabinha na Sterlingu, no Gundogan je poslao loptu preko grede.

gol expired Utakmica sezone donijela nam je neke spektakularne brojke, navijači Liverpoola neka ne otvaraju divider

Njemački reprezentativac za taj se promašaj iskupio u drugom poluvremenu kada je postigao dva pogotka, prvoga za 1-0 u 49. minuti kada je u mrežu pospremio odbijenu loptu nakon što je Allison odbranio udarac Fodena, a drugoga za 2-1 u 73. minuti nakon asistencije Fodena.

U međuvremenu je Salah u 63. minuti iz kaznenog udarca kojega je skrivio Ruben Dias, bio je to prvi pogodak Liverpoola na Anfieldu nakon čak 411 minuta "suše".

Tragičar u sastavu domaćih bio je vratar Allison, koji je s dva loša ispucavanja izravni krivac za drugi i treći gol gostiju. Prvi je put želio izbiti loptu u aut, no do nje je stigao Foden koji je zatim probio desni bok i poslužio Gundogana, da bi samo tri minute potom vratar Liverpoola praktički dodao loptu Bernardu Silvi u svom kaznenom prostoru, uslijedio je ubačaj za Sterlinga koji je s pola metra pogodio za 3-1. Konačni rezultat snažnim udarcem pod samu vratnicu postavio je Foden u 83. minuti.

Prvi put nakon 1956.

Zanimljivo, Liverpool je prvi aktualni prvak koji je izgubio u tri uzastopne domaće utakmice nakon Chelseaja 1956. godine.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider