Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Taktička bitka

Manchester City pobijedio Arsenal: Sterling presudio

Manchester City je slavio kod kuće protiv Arsenala s 1-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 U derbiju 5. kola Engleske lige Manchester City je slavio kod kuće protiv Arsenala s 1-0.

U ne baš spektakularnoj utakmici momčad Pepa Guardiole je slavila pogotkom Raheema Ca u 23. minuti kada je u mrežu pospremio odbijenu loptu nakon udarca Fodena. Guardiola je u ovoj utakmici igrao u neobičnoj formaciji 4-2-4, a Arsenal je bio blizu gola u nekoliko navrata, ali je sjajno reagirao golman Citya Ederson na šuteve Bukayo Sake i Pierre-Emerick Aubameyanga.

City je sada došao na deseto mjesto ljestvice sa sedam bodova i utakmicom manje, dok je Arsenal peti s 9 bodova.

Ranije su Nogometaši Evertona i Liverpoola odigrali u gradskom derbiju 5. kola Engleske lige na Goodison Parku 2-2, pa je Everton i dalje ostao vodeći. U spektakularnom "Merseyside" derbiju viđen je sjajan nogomet, četiri gola, pregršt šansi i crveni karton. Everton je u susret ušao kao vodeći sa sve četiri pobjede, a Liverpoolu je ovo bila prva utakmica nakon šokantnog 2-7 poraza kod Aston Ville.

Redsi su dvaput vodili preko Manea (3) i Salaha (72), ali se Everton vraćao pogocima Keanea (19) i Dominica Calvert-Lewina (81), koji je tako zabio gol u svakom od dosadašnjih pet susreta prvenstva. U 90. minuti napadač Evertona Richarlison zaradio je crveni karton zbog grubog starta na Thiagu Alcantari, a dvije minute kasnije Henderson je postigao gol za prvake, koji je poništen nakon odluke VAR-a zbog milimetarskog zaleđa Manea. Everton vodi s 13 bodova, a Liverpool je drugi s 10.

Chelsea i Southampton su u Londonu odigrali 3-3. Chelsea je vodio s 2-0 i 3-2, ali su se gosti ipak spasili poraza golom Jannika Vestergaarda u drugoj minuti sudačke nadoknade.Sva tri gola za domaće zabili su Nijemci - Timo Werner (15, 28) i Kai Havertz (59), dok su strijelci za Southampton još bili Danny Ings (43) i Che Adams (57). Mateo Kovačić nije bio u sastavu domaćih.

Manchester United je u gostima slavio kod Newcastla s 4-1.

Newcastle je poveo autogolom Shawa (2), ali je Manchester United uspio preokrenuti pogocima Maguirea (23), B. Fernandesa (86), Wan-Bissake (90) i Rashforda (90+6). Još je Fernandes u 59. minuti zapucao i penal.

United je tek 14. sa šest bodova, a Newcastle 11. sa sedam.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider