Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
komični golovi

VIDEO Lloris častio City, no Guardiola ponovno frustriran napušta travnjak!

Vratar Tottenhama poklonio je Cityju dva pogotka na Etihadu, no njegovi su ga suigrači, ali i sudac Marriner, iskupili s dva pogotka i nedosuđenim jedanaestercem za City...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 22. kola engleske Premierlige Manchester City i Tottenham odigrali su 2:2 na Etihadu, iako su Građani imali prednost 2:0. Puno će se još pričati o ovoj utakmici ponajviše zbog pogrešaka Huga Llorisa, vratara Tottenhama, i vjerojatne pogreške suca Andrea Marrinera na štetu Cityja.

Prvih 45 minuta nitko neće pamtiti po nekom sjajnom nogometu. City je bio bolji, ali nikako nije uspjevao savladati sigurnog Llorisa. No u nastavku kao da se na travnjak vratio jedan sasvim drugi vratar Spursa.

Najprije je u 49. minuti istrčao, glavom išao izbijati loptu ispred Sanea, no umjesto da ju izbije pogodio je njemačkog nogometaša u prsa i gurnuo ga pred prazan gol. Pet minuta kasnije s desne strane napada Cityja stigao je prizemni ubačaj, Lloris je bio prvi na toj lopti no ona mu je ispala i pala ravno pred De Bruynea koji je iskoristio poklonjeno.

Četiri minute kasnije Dele Alli zabio je glavom iz neposredne blizine nakon preciznog ubačaja Kylea Walkera čime je vratio svoju momčad u igru. Nakon toga je City dominirao, bio blizu pogotka, no vratnica se ispriječila.

U 77. minuti konačan rezultat postavio je Korejanac Heung-Min Son nakon kratkog dodavanja Kanea. Međutim, svega nekoliko minuta ranije Sterling je izbio sam pred Llorisa, a s leđa ga je neposredno prije udarca gurnuo Danny Rose, dovoljno da ovaj traljavo puca ravno u francuskog vratara. Pep Guardiola je poludio na suca Marrinera koji nije dosudio kazneni udarac, a kasnije se ta situacija pokazala kao ključnom. Umjesto vjerojatnih 3:1 Tottenham je postavio konačnih 2:2.

Podjelom bodova Tottenham je ostao drugi, a City četvrti. Arsenal u nedjelju ima priliku preteći Spurse ako na svom travnjaku slavi protiv Burnleyja. Chelsea pak ima priliku pobjeći najbližem pratitelju na osam bodova, a za to mu samo treba pobjeda protiv slabašnog Hull Cityja.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider