Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''to su institucije'''

Mamić zažalio za Jugoslavijom, pohvalio se Vučićem i priznao da bi radio u Zvezdi. I još dosta toga…

Zdravko Mamić dao je osebujan intervju u susjednoj državi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bjegunac od hrvatskoga pravosuđa i savjetnik u zagrebačkome Dinamu Zdravko Mamić u razgovoru za Sportklub nije krio razočaranje što je "umrla" bivša zajednička država u kojoj se on, kako je kazao, nesmetano izjašnjavao kao Hrvat, kao što to čini i u neovisnoj Hrvatskoj.

"Pogledajte vi što smo mi napravili od jedne od najljepših zemalja svijeta kao što je bila Jugoslavija, pa iskasapili smo je. Nas u Europskoj uniji nitko ništa ne pita, a u Jugoslaviji nas se ipak ozbiljno pitalo. Bio sam Hrvat u Jugoslaviji i danas sam Hrvat u Hrvatskoj. Kome to smeta? Pa ja da počnem vikati u Zagrebu na Trgu bana Jelačića da sam Hrvatina, oni bi me uhitili. A da dođem u Beograd i zapjevam "Marjane, Marjane", što sam sto puta napravio, cijele Terazije se dižu i plješću", rekao je Mamić.

Mamić se u razgovoru čije dijelove u utorak prenose bosanskohercegovački mediji neprestano hvalio kako je i prije rata ulazio u najpoznatije beogradske klubove i kavane.

"To je ono što ja volim, za što živim. I nije me briga za one koji falsificiraju, izvrću. Ne dam da mi uzmu moje uspomene, moju mladost, moje prijatelje i moje životne postulate", dodao je.

U nastavku se dotaknuo i političara, pa napomenuo da uživa simpatije Aleksandra Vučića.

"Sretan sam što se pojavio hrvatski političar Boris Milošević, koji je Srbin po nacionalnosti. Naravno, tu je i Milorad Pupovac, koji je radio krvav posao sve ove godine. Nema političara iz Hrvatske ili hrvatskog političara iz Bosne i Hercegovine koji u susretima s Vučićem nije doživio da Vučić ne upita za mene: 'Gdje je onaj vaš mađioničar, onaj sposobni čovjek?'

Mamić je priznao kako ne bi imao ništa protiv raditi u Crvenoj zvezdi i Partizanu.

"Nemam nikakav razlog da sutra ne bih radio u Crvenoj zvezdi ili u Partizanu jer su to za mene institucije. Kada ne bih imao bolju situaciju, da nisam u Dinamu, i da na tržištu u normalno uređenim okolnostima imam takvu ponudu, za mene bi to bila privilegija", kazao je Mamić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider