Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cijelo mjesto na nogama

Mala Sloga čeka Dinamo u povijesnoj utakmici: "Ići ćemo 100 na sat, a imamo i dodatni motiv"

Splitsko predgrađe Mravince poprište je odigravanja susreta koji će ući u povijest tog malog mjesta.

Sloga slavi pogodak (Facebook)

Kada je, nakon kompletiranja susreta pretkola Hrvatskog nogometnog kupa, postalo jasno da će Sloga Mravince ugostiti Dinamo, u tom splitskom predgrađu počela je velika mobilizacija i priprema koja je za današnji susret trajala tjednima.

U našem Kupu višegodišnja je (i nelogična) praksa da u šesnaestini finala nema ždrijeba (!) već se gleda koeficijent kluba u Kupu u posljednjih pet sezona i na temelju toga određuju parovi, na način da klub s najlošijim koeficijentom od 32 koja se kvalificiraju za šesnaestinu finala ugošćuje onog najboljeg, 31. je domaćin drugom itd.

Svjesni snage Dinama, ali Sloga računa na opuštanje

Na taj način su spojeni Sloga i Dinamo, jer klubu iz Mravinaca ovo je prvi put da se uspio probiti u završnicu natjecanja. I to na kakav način - kao četvrtoligaš su ovog proljeća osvojili Kup Splitsko-dalmatinske županije deklasiravši u finalu drugoligaša Solin sa 4:0, a potom su u pretkolu koje se također igralo na jednu utakmicu u gostima preokretom eliminirali trećeligaša Koprivnicu sa 3:1 i kao nagrada je stigao okršaj s prvakom.

U Mravincima su svjesni da su Modri veliki favoriti u ovom ogledu, ali nipošto se ne misle predati. Sanjaju iznenađenje, računajući da će ih Zagrepčani malo podcijeniti, ali i da će misli Dinamovih nogometaša biti okrenute prema subotnjem velikom prvenstvenom derbiju s Hajdukom na Poljudu.

"Kako se ono skijaškim rječnikom kaže, mi ćemo se baciti na glavu, ići 100 na sat, pa što bude. Kod nas ne postoji pritisak, ali je nestrpljenje veliko i svi jedva čekamo početak tog susreta", rekao nam je Branimir Borozan, lijevi bočni Sloge i nekadašnji prvotimac Splita.

"Probat ćemo izmoriti Dinamo, da Hajduku bude lakše"

U redovima Sloge nekoliko je igrača koji su se okušali na puno ozbiljnijoj razini od četvrtog ranga u kojem se trenutno natječu. Najpoznatije ime je Teo Kardum koji je 2003. kao 17-godišnjak i velika nada hrvatskog nogometa iz Hajduka prešao u Dinamo, ali svoj potencijal nikad nije uspio sasvim iskoristiti, Trener Sloge je Siniša Jalić koji je godinama radio u omladinskom pogonu Hajduka.

"Dobar dio naših igrača je prošao kroz Hajdukovu omladinsku školu, baš kao i trener. Mi smo svi navijači Hajduka, pa ako već i ne uspijemo izbaciti Dinamo, onda se nadamo da ćemo ih barem pošteno izmoriti, kako bi Bijelima barem malo olakšali posao za subotnji veliki derbi", zaključio je Borozan.

Ulaznice, njih 1.500, prodavalo se po cijeni od 50 do 100 kuna i sve su razgrabljene. Najveću utakmicu u povijesti svog kluba Mravinčani ne žele propustiti koliko god da košta...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider