Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čak 4 od 6

Mahrez opet promašio penal i propustio srušiti Liverpool na Anfieldu

Liverpool i Manchester City odigrali su bez golova u derbiju 8. kola Premierlige...

Riyad Mahrez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U derbiju osmog kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool i Manchester City su na stadionu Anfield odigrali bez golova, a gosti su u 86. minuti propustili realizirati jedanaesterac.

Tragičar utakmice bio je Riyad Mahrez koji je s bijele točke prebacio cijeli gol. Bio je to njegov čak četvrti promašeni kazneni udarac u zadnjih šest pokušaja, te sedmi od posljednjih 12. Kazneni udarac skrivio je Virgil van Dijk oborivši Leroya Sanea.

Bila je to skromna utakmica visokih tenzija i s vrlo malo prilika. U prvom poluvremenu igrači Liverpoola i Cityja su ukupno uputili tek tri udarca što je najmanje od svih utakmica ove sezone. Tri udarca u prvom dijelu bila su i na dvoboju Newcastle Uniteda i Arsenala.

Niti u nastavku nije bilo većih promjena. Prvu pravu priliku imao je City u 75. minuti, pucao je Mahrez, ali je Alisson Becker bio spreman.

Za Liverpool je cijeli susret igrao Dejan Lovren kojem je to bio prvi ligaški nastup nakon svjetskog prvenstva u Rusiji. Lovren je ove sezone upisao tek jedan nastup u Liga kupu.

U ranije odigranim susretima nogometaši Arsenala i Chelsea ostvarili su uvjerljive gostujuće pobjede. Arsenal je pobijedio gradskog suparnika Fulham sa 5-1, dok je Chelsea porazio Southampton sa 3-0.

"Topnici" su se mučili u prvom poluvremenu koje je završilo 1-1, no u nastavku su ubacili u brzinu više postigavši četiri gola. Posebno impresivan bio je pogodaka Aarona Ramseya u 67. minuti za vodstvo 3-1. Velšanin je zabio petom na asistenciju Aubameyanga koji je ubacio loptu s lijeve strane.

Po dva gola zabili su Alexandre Lacazette (29, 49) i Pierre-Emerick Aubameyang (79, 90), dok je strijelac za domaćine bio Andre Schurrle (44).

U drugom susretu Chelsea je pobijedio Southampton sa 3-0, a strijelci su bili Eden Hazard (30), Ross Barkley (57) i Alvaro Morata (90+2). Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić je za londonske 'Bluese' igrao posljednjih 10 minuta.

Na ljestvici vode Chelsea, Manchester Cityja i Liverpool sa po 20 bodova, dok Arsenal ima dva boda manje.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider